Bu olaylar geçen haftaya damga vurdu!

PRNET geçen haftanın en çok konuşulan konu ve isimlerini derledi.

Google Haberlere Abone ol
Bu olaylar geçen haftaya damga vurdu!

PRNet A.Ş, çok konuşulan olay ve kişileri raporladı. 29 Haziran – 5 Temmuz 2015 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “PRNet En’leri” 5 başlık altında sıralandı.



IŞİD TERÖRÜ!



Uzun bir süredir pek çok ülkenin yakından takip ettiği Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), bu hafta da Türkiye’nin bir numaralı gündemiydi. Örgüt hakkında hafta boyunca 2 bin 29 haber yapıldı.



TBMM Genel Kurulu'nda Meclis Başkanlığı için yapılan 4'üncü oylamada, AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 258 oy alarak TBMM Başkanı seçildi. Meclisin 26. Başkanını  belirleyen oylama 1700 habere konu oldu.



IMF'ye olan 1.6 milyar Euro'luk borç taksidini ödeyemeyerek resmen iflas eden Yunanistan’da, kreditörlerin önerileri halk tarafından kabul edilmedi. Komşuda yaşanan mali gelişmeler Türk basınında 520 yansıma buldu.



Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalede bulunacağı iddiaları gündeme geldikten sonra, IŞİD Cerablus kentinin sınır hattı boyunca mayınlar döşemeye ve hendekler kazmaya başladı. Örgütün kentteki faaliyetleri 370 haberle haftanın önemli gelişmeleri arasında yer aldı.



Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine uyguladığı baskı şiddetini arttırdı. Urumçi katliamının üzerinden 6 yıl geçmiş olmasına rağmen zulmün devam ediyor olması özellikle sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, yazılı basında konu 173 haberle raporlandı.



SİYASETİN EN ÇOK KONUŞULANI “RECEP TAYYİP ERDOĞAN



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 bin 97 haber ile siyaset gündemini belirleyen isim oldu. Ahmet Davutoğlu 2 bin 402 haberle ikinci sırada yehr alırken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1348 haberle listenin üçüncüsü olarak raporlandı. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sıralamayı takip eden diğer isimler oldu.



SHOW DÜNYASININ EN ÇOK KONUŞULANI “ACUN ILICALI



Rating rekortmeni Survivor’ın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenen Acun Ilıcalı, 140 haberle haftanın en çok konuşulan ünlü ismi oldu. Geçtiğimiz hafta sonu bir gazeteye verdiği röportajla dikkat çeken Sezen Aksu 90 haberle listenin ikincisi olarak raporlanırken, magazin dünyasının renkli isimleri Hande Yener ve Demet Akalın sıralamayı takip etti. Ünlü komedyen Cem Yılmaz 70 haberle haftanın çok konuşulan diğer ünlü ismi oldu.



SPORUN EN ÇOK KONUŞULANI 'PEREIRA'



Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’nın takımda gerçekleştireceği söylenen revizyonlar 583 haberde yansıma buldu. Ersun Yanal’ın istifası spor gündemine bomba gibi düşerken, Beşiktaş’ın yeni teknik adamı Şenol Güneş transfer açıklamalarıyla listenin üçüncüsü olarak raporlandı. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu sıralamayı izledi.



SPORCU MEDYASININ EN ÇOK KONUŞULANI  “DEMBA BA”



Çin'in Shanghai Shenhua takımına transfer olan Demba Ba, 527 haber ile haftanın medyatik sporcusu olarak belirlendi. Galatasaray'ın renklerine bağladığı Alman yıldız Lukas Podolski 427 haberle ikinci sırada yer alırken, Trabzonsporlu Kevin Constant listenin üçüncü sırasında kaydedildi. Sıralamayı Arda Turan ve Emre Belözoğlu takip etti.



Bu olaylar geçen haftaya damga vurdu!



 



 



 



 



 



 



 



 



Bu olaylar geçen haftaya damga vurdu! - Resim : 2



 



 



 



 



 



 



 



 



Bu olaylar geçen haftaya damga vurdu! - Resim : 3



 



 



 



 



 



 



 



 



Bu olaylar geçen haftaya damga vurdu! - Resim : 4



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Bu olaylar geçen haftaya damga vurdu! - Resim : 5



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin