Bu lezzeti başka hiçbir tarifte bulamazsınız: Pişirdiğiniz anda tüm tepsi bitecek. Akşam çayının yanına yakışan poğaça nasıl yapılır?

Akşam çayın yanına poğaça tarifi arıyorsanız bu tarif tam size göre. Yaptığınız anda bitme garantili...

Google Haberlere Abone ol
Bu lezzeti başka hiçbir tarifte bulamazsınız: Pişirdiğiniz anda tüm tepsi bitecek. Akşam çayının yanına yakışan poğaça nasıl yapılır?

PRatik aynı zamanda bir o kadar da lezzetli bir poğaça yapmak istiyorsanız bu poğaça tarifi tam size göre. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz poğaçayı yaptığınız anda bitecek!

Malzemeler;

1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı (250 g)
1 yemek kaşığı maya
1 çay bardağı süt (125 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
2 adet yumurta (birinin sarısı üstüne)
2 yemek kaşığı şeker
6 su bardağı un

İçi için;
Peynir

Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine  1 çay bardağı ılık sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı, birinin sarısı üzerine 2 adet yumurtayı, 2 yemek kaşığı şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 yemek kaşığı instant mayayı alalım.

Malzemeleri kabın içerisine aldıktan sonra güzelce karıştıralım. Karıştırma işlemini gerçekleştirdikten sonra oda sıcaklığındaki 250 gram tereyağı veya margarini ve 6 su bardağı unu kontrollü bir şekilde ilave etmeye başlayalım.

Malzemeleri ilave ettikten sonra ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun. Hamuru hazırladıktan sonra avuç içi büyüklüğünde hamur parçaları koparın ve parmaklarınızın ucuyla hamuru genişletmeye başlayın.

Hamuru elinizle genişlettikten sonra içine peynir iç harcınızdan koyun ve hamuru güzelce kapatın. Tüm hamur bitene dek bu işlemi güzelce gerçekleştirin. Poğaçalarınızı fırın tepsisinin içerisine yerleştirdikten sonra poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.

Yumurta sarısının ardından bir çatal yardımıyla hamurunuzun üzerine çizikler atmaya başlayın. Poğaçalarınızı hazırladıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında fansız ayarda 20 ile 25 dakika kadar pişirelim.

Pişme işlemi tamamlandıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasının ardından servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin