Bu lezzet resmen damak çatlatıyor: Şekerparenin en lezzetli hali. Hakiki pastane şekerparesi nasıl yapılır?

Lezzetiyle büyüleyen, yiyenin tarif sorduğu muhteşem bir şekerpare yapmaya hazır olun. İşte tam ölçülü müthiş bir lezzet!

Google Haberlere Abone ol
Bu lezzet resmen damak çatlatıyor: Şekerparenin en lezzetli hali. Hakiki pastane şekerparesi nasıl yapılır?

Pastanelerde yemeye alışık olduğumuz o lezzeti artık evde yapmanın zamanı. Şerbeti ve hamurunun formuyla tam kıvamında bir şekerpare hazırlamak için hemen harekete geçin.

Malzemeler;

Hamuru İçin;

250 gram tereyağı
2 çay bardağı irmik
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3,5 su bardağı un

Şerbeti İçin;

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su (800 ml)
Birkaç damla limon suyu

Yapılışı;

Şekerparenin ilk olarak şerbetini hazırlamaya başlayacağız. Şerbeti için uygun bir tencerenin içerisine 4 su bardağı toz şekeri ve 4 su bardağı suyu alalım. İki malzemeyi de şöyle bir karıştırdıktan sonra ocağa alalım ve kaynamasını sağlayalım.

Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını orta ateşe alalım ve 6 - 7 dakika kadar daha kaynamasını sağlayalım. Kaynama sürecinin tamamlanmasının ardından bir iki damla limon suyu ilave ettikten sonra 2 dakika daha kaynmasını sağlayalım.

Kaynama işlemlerinin ardından şerbeti ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Şerbeti hazırladıktan sonra şekerpare hamurunu hazırlamaya başlayacağız. Hamuru için uygun bir yoğurma kabının içerisine 250 gram tereyağını, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurtayı, 2 çay bardağı irmiği, 1,5 çay bardağı pudra şekerini, 1 paket vanilyayı, yarım çay kaşığı karbonatı, yarım çay kaşığı kabartma tozunu ve unun bir kısmını ilave edelim.

Malzemeleri ilave ettikten sonra güzelce yoğurma işlemini tamamlayalım. Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek un ilavesinde bulunalım ve hamurumuzu güzelce yoğurmaya devam edelim.

Uygun forma gelen hamurdan bir parça koparalım ve elimizle güzelce şekil verelim. Hazırladığımız şekerpareleri aralıklı olarak fırın tepsisinin içerisine güzelce dizelim. Tüm hamura bu işlemi uyguladıktan sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.

Fırına vermeden evvel tatlıların üzerine, çatalın arka kısmıyla güzelce şekil verelim. Tüm işlemleri uyguladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının içerisinde yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirelim.

Sürenin sonunda pişen şekerpareleri borcamın içerisine alalım ve üzerine soğuyan şerbetimizi hafifçe dökelim. Tatlıları bu şekilde yaklaşık olarak 1,5 saat kadar dinlendirdikten sonra şerbetini çeken tatlıları dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin