Bu kez hemşireler alanlara indi! Hemşirelerden 'Söz Hemşirelerde' mitingi

Yaşadıkları sorunlara çözüm üretilmediği gerekçesiyle başka ülkelere gitmek zorunda kalan tabiplerin ardından bu kez hemşireler alanlara indi. Özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle hemşireler, Ankara Anıtpark’ta toplanarak miting yaptı. Türk Hemşireler Derneği (THD) Başkanı Azize Atlı Özbaş, "Yoksulluk sınırından bile çok uzak maaşlarımızla, zorlu ekonomik koşullar altında eziliyoruz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bu kez hemşireler alanlara indi! Hemşirelerden 'Söz Hemşirelerde' mitingi

Türk Hemşireler Derneği (THD) tarafından düzenlenen "İnsanca Yaşamak ve Yaşatmak İçin Söz Hemşirelerde" mitinginde, hemşirelerin sorunlarının çözülmesi talebi dile getirildi.

THD Başkanı Doç. Dr. Azize Atlı Özbaş, Anıtpark'taki mitingde bir araya gelen hemşireler adına yaptığı konuşmada, hemşirelerin insanca koşullar altında yaşamak istemediğini ifade etti.

Bu kez hemşireler alanlara indi! Hemşirelerden 'Söz Hemşirelerde' mitingi

Özbaş, yoksulluk sınırının 24 bin 185 lira olduğunu, hemşiremaaşlarının ise 12-13 bin lirayı geçmediğini savunarak, maaşlarının yoksulluk sınırına bile ulaşmadığını söyledi.

Bu kez hemşireler alanlara indi! Hemşirelerden 'Söz Hemşirelerde' mitingi - Resim : 2

Hemşire emeklilerinin asgari ücretin altında maaşlarla kendilerini geçindirmek zorunda kaldığını aktaran Özbaş, şöyle konuştu:

"Bu ülkenin hemşireleri olarak, hastanelerden, aile sağlığı merkezlerinden, toplum sağlığı merkezlerinden, üniversitelerden, sesleniyoruz. Bu seslenişi toplumun sağlığını korumak için yapıyoruz. Meslek kimliğimizi, emeğimizi korumak için yaşam hakkımızı korumak için hastamızın yaşam hakkını korumak için halkımıza hak ettiği hemşirelik bakımını sunabilmek için insanca yaşamak için yaşatmak için halkımızın sağlığı, mesleğimizin geleceği için sesleniyoruz. 'Önce toplum, önce sağlık, önce hasta' diyoruz."

Bu kez hemşireler alanlara indi! Hemşirelerden 'Söz Hemşirelerde' mitingi - Resim : 3

Özbaş, sağlık hizmetlerinde hemşirelerin emeğinin görülmediğini ileri sürerek, "Ağır çalışma koşulları altında, iş yerinde baskı altında eziliyoruz." dedi.

Özbaş, şöyle devam etti:

"Emekliliğe yansımayan dört parça maaşla süresiz sözleşmeli kadrolarla görev tanımımız dışında çalıştırılma baskısıyla geçici görevlendirmelerle her gün başka kliniğe yapılan sözlü görevlendirmelerle verilmeyen idari izinlerle ödenmeyen icap nöbetleriyle eziliyoruz."

Bu kez hemşireler alanlara indi! Hemşirelerden 'Söz Hemşirelerde' mitingi - Resim : 4

"Meslek unvanımız, çalışma alanlarımızın diğer çalışanlara dağıtılarak mesleğimizle bizimle toplumumuzun sağlığı ile ilgili kararlarda yok sayılarak ayrıştırılıyoruz" ifadelerini kullanan Özbaş, insanca yaşamak istediklerini söyledi.

Bu kez hemşireler alanlara indi! Hemşirelerden 'Söz Hemşirelerde' mitingi - Resim : 5

Kaynak: A.A
Etiketler hemşire eylem
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin