Bu kentte yaşayanlar dikkat! DSİ'den kritik uyarı geldi. Anlık su yükselmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi

Devlet Su İşleri (DSİ) Batman Şube Müdürlüğü'ndan vatandaşlara kritik uyarı geldi. DSİ, Batman Barajı’nın kapaklarının açılacağını duyurarak, Batman Çayı güzergahındaki vatandaşların dikkatli olması için çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Bu kentte yaşayanlar dikkat! DSİ'den kritik uyarı geldi. Anlık su yükselmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi

DSİ 103'üncü Şube Müdürlüğü, Batman Barajı'nda enerji amaçlı kapakların açılacağını duyurdu.

Duyuruda, anlık su yükselmelerine karşın dikkatli olunması gerektiği belirtilerek, "Batman Barajı’ndan enerji amaçlı su verileceğinden dolayı; Batman çayı yatağı güzergahı ile devamında bulunan yerlerdeki vatandaşların su yatağından uzak durulması anlık su yükselmelerinden kaynaklanacak can ve mal güvenliği konusunda dikkatli ve tedbirli olmaları önemle duyurulur" denildi.

6 AY ÖNCE 25 KİŞİ SON ANDA KURTARILMIŞTI

Batman'da  altı ay önce baraj kapaklarının açılmasıyla aniden yükselen çayda mahsur kalan 25 vatandaş mahsur kalmıştı.

Vatandaşlar, 112 acili arayarak yardım talebinde bulunmuş, ypardım çağrısı üzerine Batman itfaiyesi ve AFAD ekipleri olay yerine intikal ederek beraberlerinde götürdükleri Bot yardımıyla vatandaşları bota bindirerek son anda yükselen sulardan çıkarmayı başarmıştı. 

 

Kaynak: DHA
Etiketler batman dsi baraj uyarı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin