Bu keki herkes hazır zannediyor: Az malzemeli çok lezzetli kakaolu kek yapmanın sırrı bulundu. Kakaolu kek nasıl yapılır?

Az malzemeli çok lezzetli ev kekiniz hazır. Bu tarife herkes bayılacak. İşte kakaolu kek için gerekli olan malzemeler...

Bu keki herkes hazır zannediyor: Az malzemeli çok lezzetli kakaolu kek yapmanın sırrı bulundu. Kakaolu kek nasıl yapılır?

Malzemeler;

4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt (200 ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı fındık
3 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (isteğe bağlı)

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir çırpma kabının içerisine 4 tane yumurta ve 1,5 su bardağı toz şekeri alalım. Beyaz ve köpük köpük oluncaya dek güzelce çırpalım.

Karışımın içerisine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ekleyelim. Akabinde karışımın içerisine 2,5 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao, 1,5 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı eleyerek karışıma ilave edelim. 

Daha sonra kek harcının içerisine 2 yemek kaşığı sürülebilir çikolatayı da karışımın içerisine ekleyelim ve mikserle güzelce çırpalım.

Son olarak kek hamurunun içerisine 1 çay bardağı kadar fındık kırığını ilave edelim ve mikserle birkaç tur daha çırpalım.

Kalıbımızın her tarafını güzelce yağlayalım. Yağlama işleminden sonra kalıbın içerisine unu serpelim ve fazla unu dökelim.

Hazırladığımız hamuru kek kalıbının içerisine alalım. Kekimizi önceden ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 55 dakika boyunca pişmeye bırakalım.

Fırından aldıktan sonra kekimizi oda sıcaklığına gelinceye dek bekletelim. Dilerseniz bu şekilde dilerseniz üzerine çikolatalı sos yaparak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin