Bu ilçelerde oturanlar dikkat! Avcılar, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Zeytinburnu, Pendik, Tuzla... Japon deprem uzmanından İstanbul (Marmara) depremiyle ilgili dikkat çeken çağrı

Türkiye bir deprem ülkesi ve kapıda bizi bekleyen olası bir Marmara Depremi var. Depremin ne zaman olacağıyla ilgili uzmanlardan peş peşe açıklamalar gelirken Japon deprem uzmanı Prof. Dr. Yoshinori Moriwaki'den çok önemli açıklamalar ve uyarılar geldi. İstanbul'un riskli ilçeleriyle ilgili özellikle dikkat çeken demeç veren Moriwaki, Atatürk Havalimanı, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar, Büyükçekmece, Fatih , Tuzla ve Pendik sahil bölgesinde oturanlara çağrı yaptı.

Bu ilçelerde oturanlar dikkat! Avcılar, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Zeytinburnu, Pendik, Tuzla... Japon deprem uzmanından İstanbul (Marmara) depremiyle ilgili dikkat çeken çağrı

İstanbul depremi için uyarıda bulunan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, uyarılarını insanları korkutmak için değil hızlanarak bir an evvel önlem alınması için yinelediğini belirterek riskli ilçeleri saydı. İstanbul'da “Atatürk Havalimanı, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar, Büyükçekmece ve Fatih tarafında da yumuşak zeminler var.

Medyatava Özel Haber/Betül Yiğit

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul'da gerçekleşmesi beklenen deprem felaketi için uyarılarını peş peşe sıralamıştı. 7.6,7,9 şiddetinde bir deprem meydana gelebileceğini belirten Moriwaki, bir sene sonra, 1 ay sonra hatta bir hafta sonra bile olabilir diyerek açıklama yapmıştı.

Moriwaki korkutan açıklamaların ardından Medyatava TV'ye konuştu Betül Yiğit'e özel açıklamalarda bulundu.

Anadolu Yakası'nda da Tuzla, Pendik, deniz kenarı tarafları riskli diyen Moriwaki, bu ilçelerde 2018'den sonra yapı yönetmeliğinin Japonya ile aynı olduğunu ve binaların izinsiz yapılmadıysa sağlam olacağını, vatandaşların korkmalarına gerek olmadığını söyleyerek 2018 öncesi binaların mutlaka zemin kontrolü yapılmasına ve kontrolde sağlam çıktıktan sona binanın yapılması gerektiğine vurgu yaptı. 

"DEPREMDEN SONRA SAKIN DENİZ KENARINDA TOPLANMAYIN"

İstanbul depreminde tsunami ile karşılaşabileceğimizin altını çizen Moriwaki, "Denizin içinde deprem olursa, deniz küçük olsa da tsunami oluyor. Genel olarak 1 metre kadar oluyor ama en kötü senaryoyla birlikte kaymada beraber olursa en fazla 3 metre olabiliyor. 1999 depreminde ben çok gördüm deniz kenarında toplanıyorsunuz bunu kesinlikle yapmamanız gerekiyor. Deprem bu defa özellikle denizin içinde olacağı için bu çok tehlikeli" dedi. 

"BEN TÜRKLERİN DEPREM AMCASI OLMAK VE YARDIM ETMEK İSTİYORUM"

Bir Japon olarak Türkiye'deki depremden endişelenmediğini ve gitmek istemediğini dile getiren Prof. Dr. Yoshinori Moriwaki, "Kendi evimi kontrol ettirdim. Ben insan olarak dünyaya geldim Türkiye'de olacak depremleri sizlere anlatmak, kötü bina yapılmaması için eğitimler vermeyi ve faydalı olmayı hedefliyorum. Japonya'da sıradan bir adamım ama şimdi Türkiye'nin Japon Deprem amcası olmak istiyorum ve yardım etmek istiyorum ben Türk insanını seviyorum, Benim eski hayatım büyük ihtimalle Türk'tü" dedi.  

Kaynak: Medyatava Özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin