Bu ilan Güney Kıbrıs'ı karıştırdı

Limasol’a bağlı bir bölgede KKTC’ye yönelik turistik tur reklamlarının yer alması Güney Kıbrıs'ı karıştırdı.

Google Haberlere Abone ol
Bu ilan Güney Kıbrıs'ı karıştırdı

Limasol’a bağlı “Amathundas” turistik bölgesindeki sahilde yer alan iki büyük panoda, KKTC’ye yönelik turistik tur reklamlarının yer aldığı belirtildi.



Fileleftheros gazetesi “Kıbrıslı Rumlar İşgal Altindaki Topraklara Tur Satıyor” başlıklı haberinde, asılan bu turistik  tur reklamlarının Kıbrıslı Rumlar’ın, tepkisine neden olduğunu yazdı.



Söz konusu reklamlarda, Apostolos Andreas Manastırı ve KKTC’de bulunan diğer önemli yerlere ilişkin fotoğrafların yer aldığını ayrıca çeşitli turların da reklam edildiğini yazan gazete bunların daha çok gerek Güney Kıbrıs’ta daimi kalan gerekse tatil için gelen Ruslara hitap ettiğini belirtti.



Habere göre, reklamlar konusunda gazeteyi arayan pek çok kişi, “her şekilde ekonomik kazanç elde etmek isteyen kişiler tarafından ahlaksız bir taktiğin söz konusu olduğundan” bahsetti.



Gazete, konunun (gazete tarafından) “Ay.Tihonas” İhtiyar Meclisi’ne iletildiğini ancak olayı kabul edilemez olarak nitelendiren gerek muhtar gerekse sekreterin, konu hakkında bilgi sahibi olmadığını yazdı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin