Bu iddia ortalığı karıştırır! Medya patronu cinayetle suçlanıyor!

Demirören Şirketler Grubu'nun sahibi Erdoğan Demirören'in cinayetle ve öldürülenlerin servetine haksız yere elkoymakla suçlandığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Bu iddia ortalığı karıştırır! Medya patronu cinayetle suçlanıyor!

Milliyet ve Vatan gazetelerinin sahibi, Demirören Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören'in cinayetle suçlandığı iddiasını bugün manşetine taşıyan Taraf yarım sayfalık manşetiyle bombayı patlattı. 



Taraf'ın elde ettiği Genelkurmay Başkanlığı'na ait 1982 tarihli belgeye göre, Erdoğan Demirören'in, Arşimidis Şirketi'nin haksız yere mallarının ele geçirilmesinde ve bir tuğla fabrikatörünün ölümünde parmağı var. Her iki şirket sahibinin şüpheli ölümlerinin ardından, Erdoğan Demirören, bu şirketlerin tüm mal varlıklarına el koymuş. 



Gazetenin iddiasına göre "Genelkurmay kayıtlarına göre, cinayet soruşturması 1982'den beri devam ediyor." 



BAŞBAKANLIK'A BİR YAZI GÖNDERİLMİŞ 



Skandal olay, o dönem Genelkurmay Başkanlığı'na iki kez ihbar mektubuyla bildirilmiş. Gelen bilgilerin ardından konu önce MİT'e, ardından 1. Ordu Komutanlığı'na değişik aralıklarla dört kez sorulmuş. Her iki kurumdan gelen cevap yazılarında iddialar yalanlanmıyor. Bunun üzerine, iddiaların ivedilikle incelenip sonuçlandırılması için Başbakanlığa bir yazı gönderilmiş. 



YAZIYI BAŞBAKAN'IN MASASINDAN ÇALMIŞLAR 



Başbakanlığı gönderilen yazı, Başbakanlık masasından alınıp, önce Demirören ailesinden bir kişiye, ardından da Erdoğan Demirören'e ulaştırılmış. Taraf 'ın Demirören ailesine yakın kaynaklardan öğrendiği bilgiye göre, belgenin kendisine ulaştırılmasının ardından Erdoğan Demirören, arşivlerindeki kimi belgeleri imha ettirmek, dosyayı sümen altı etmek için bir dizi çalışma yapmış. 



BELGEYİ "ALAN" İSİM ÇOK TANIDIK... 



Baransu'nun imzasını taşıyan habere göre Başbakanlığa gönderilen belgeyi Başbakanın masasından alınıp, Demirören ailesine ulaştıran isim ise çok tanıdık: Semra Özal. Ardından da konu sümen altı ediliyor.



Taraf'ta yer alan o yazıyı okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin