Bu iddia ortalığı karıştırdı! Deneye Hayır Derneği'nin iddiasına göre Konya'da başka bir dernek doktora tezinde kullanılmak üzere barınaktan 24 tane köpek vermiş

Deneye Hayır Derneği'nin gündeme getirdiği iddia ortalığı karıştırdı. İddiaya göre Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği, bir doktora tezinde üzerlerinde deney yapılsın diye bünyelerindeki barınaktan 24 köpeği acımadan vermiş. Bu iddiayı yaptıkları yazılı açıklamayla Deneye Hayır Derneği, TBMM'ye "eğitimde canlı hayvan kullanımının yasaklanması" talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bu iddia ortalığı karıştırdı! Deneye Hayır Derneği'nin iddiasına göre Konya'da başka bir dernek doktora tezinde kullanılmak üzere barınaktan 24 tane köpek vermiş

Deneye Hayır Derneği, yaptığı araştırmalar sonucunda 2008 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı’nda yapılan bir doktora tezinin deneyi için 24 köpeğin, Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği’ne ait barınaktan aldığını saptadı.
Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada;  "sağlıklı hayvanların doku ve kemiklerinin kesildiği bu çalışmanın sonucunda birkaç yüzyıldır bilinen 'postoperatif ağrı ve stresin azaltılmasında analjeziklerin işe yaradığı" sonucuna varıldığı belirtildi. 
 
Açıklamada, deneyde kullanılan köpeklerin alındığı barınağın sahibi dernek kınanırken, "Akademik yükselme için yapılan tekrar deneylere daima karşı olduğumuzu belirttik ve gerek yayınlarımızda gerekse TBMM’ye sunduğumuz dosyalarda eğitimde canlı hayvan kullanımının yasaklanması talebimizi ilettik" hatırlatması da yapıldı. 
 
Derneğin paylaşımı şöyle: 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin