Bu hataların yapılması yüzde istenmeyen tüylerin oluşmasına neden oluyor. Her gün yapmaktan kesinlikle vazgeçin. İstenmeyen tüyler nasıl azalır. İstenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri

Günlük olarak yapılan bir takım alışkanlıklar yüzde tüylenme probleminin oluşmasına neden oluyor. Bu hataların sıklıkla yapılması tüylenmeyi tetiklerken uygulamaktan kesinlikle vazgeçmeniz gerekiyor. İşte sıklıkla tekrar eden o hatalar...

Google Haberlere Abone ol
Bu hataların yapılması yüzde istenmeyen tüylerin oluşmasına neden oluyor. Her gün yapmaktan kesinlikle vazgeçin. İstenmeyen tüyler nasıl azalır. İstenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri

Yüzde çıkan tüyler kadınların en muzdarip olduğu konular arasında yer almaktadır. İstenmeyen tüy oluşumu kişinin günlük hayatta özgüvensiz olmasına neden olurken, tüylerin alış şekli de hayli önemlidir. Günlük hayat içerisinde bazı yapılan uygulamalar yüzde tüylenme probleminin oluşmasına neden olurken bu hataları yapmayı kesinlikle bırakın...

Bu hataları uygulamaktan vazgeçin

Yüzde tüy oluşumunu tetikleyen bir takım olaylar bulunmaktadır. Bu olayların düzenli olarak uygulanması, yüzde tüylenme probleminin çok daha sık bir şekilde gerçekleşmesine neden olurken, yüzde çıkan tüyleri yok etmek ve tüylenmeyi durdurmak için uygulanması gereken belli başlı durumlar bulunmaktadır.

Kadınların yüzlerinde oluşan tüylenme problemi, günlük hayat içerisinde özgüvenin hayli düşmesine neden olan durumlardan bir tanesi olurken, tüylenme durumunu durdurmak için aşağıda yer alan alışkanlıklardan vazgeçmeyi denemeniz gerekmektedir. İşte o alışkanlıklar;

  • Balık insan sağlığı açısından son derece önemli bir gıda olsa da sık sık balık tüketmek kişinin yüzünde tüylenme probleminin oluşmasına neden olmaktadır. Vücuda alınan fazla protein kişinin cilt yüzeyinin fazlaca tüylenmesine neden olurken balık tüketiminizi yeterli seviyede bırakmanız önemlidir.
  • Yapılan araştırmalar sonucunda fazla kahve tüketiminin de kişide tüylenme problemini tetiklediği belirlendi. Sıkça kahve içmek testesteron hormonlarının çok daha aktif bir şekilde çalışmasına neden olurken, düzenli olarak kahve tüketilmesinin testesteron hormonlarının çok daha aktif çalıştığını göstermektedir. Dolayısıyla kahve tüketiminizi sınırlı tutumanız ve kontrollü içmeniz son derece önemlidir. 
  • Stres hemen hemen her konuda olduğu gibi yüzde oluşan tüylenmenin çok daha aktif olmasına neden olduğu belirlenmiştir. Stresten kaçmak ve çok daha sakin bir yaşam içerisinde bulunmak kişinin sağlıklı bir yaşam içerisinde olmasına yardımcı olmaktadır. 
  • Stres kişinin hormonal dengesinin bozulmasına neden olurken, tüylenme probleminin önüne geçmek için sakin ve stressiz bir hayat içerisinde bulunmanız önemlidir. 
  • Yüzde istenmeyen tüylenmenin çok daha sık görülmesini tetikleyen durumlardan bir tanesi uykusuzluktur. Uykusuzluk hormonların sağlıksız bir formda olmasına neden olan durumlardan bir tanesi olurken, kaliteli ve düzenli bir uyku periyodunda olmayı kesinlikle ihmal etmeyin. 

İstenmeyen tüyleri azaltan kürler nelerdir?

Yüzde oluşan tüylenmeyi durdurmak ve cildin çok daha pürüzsüz bir görünüm içerisinde olmasını sağlamak amacıyla çeşitli kürlerin uygulanması fazlasıyla önemlidir. Yüzünüzde kullanacağınız bu kürler, tüylenme probleminizin azalmasına katkı sağlayacaktır. İşte tüylenmeyi azaltan o yöntemler;

1- Portakal kürü

Tükettiğiniz portakalların kabuklarını güzelce saklayın. Ardından biriktirdiğiniz portakal kabuklarını rondonun içerisine alın ve kremsi bir hal alana dek rondo içerisinden geçirin. Kremsi bir forma gelene dek rondodan geçirdiğiniz portakalların içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilavesinde bulunun.

Ağda işlemlerinizde sonra düzenli olarak hazırladığınız portakal kürü, bölgedeki tüylenmenin azalmasını sağlayacaktır. Ancak tam manasıyla etkilerini görebilmek için kürü düzenli olarak kullanmayı kesinlikkle ihmal etmeyin.

Tüylerinizi belirli periyotlarda almak da tüylerinizde azalmanın oluşmasını sağlayacak yöntemlerden bir tanesidir. Düzenli olarak ağda uygulamasında bulunduktan sonra portakal kürünü uygulamanız yeterli olacaktır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin