Bu hata çok sık yapılıyor! Maskarayı bu şekilde sürüyorsanız dikkat: 10 yaş daha yaşlandırıyor

Kadınların en çok sevdiği makyaj malzemelerinden biri olan maskara, makyajın tamamlayıcı unsurlarından biridir. Göze sürülürken oldukça dikkatli ve titiz davranılması gereken maskara, eğer dikkatli sürülmezse kirpiklerde topaklanmaya neden olabiliyor. Bu da gözlerinizin kötü görünmesine neden olabiliyor. Aynı zamanda meydana gelen topaklanma olduğunuzdan 10 yaş daha yaşlı gösteriyor!

Google Haberlere Abone ol
Bu hata çok sık yapılıyor! Maskarayı bu şekilde sürüyorsanız dikkat: 10 yaş daha yaşlandırıyor

Bir kat rimel genellikle göz açıcı eyeliner ve gölgeli göz farına eşlik eden temel dokunuş görevi görür. Kirpikleri kaldırma ve hacim verme aracı olan maskaralar havalı ve genç bir görünüm yaratsa da bazen kötü sonuçlara yol açıp sizi daha yaşlı gösterebilir. Maskara kullanımı sonucu oluşabilecek ve yapılmaması gereken hataları sizler için araştırdık.

ESKİ VE SÜRESİ DOLMUŞ ÜRÜN KULLANMAK

Yıllardır kullandığınız maskarayı bozulmadığını düşünüp hala kullanmaya devam ediyorsanız sakın buna devam etmeyin! Yeni maskaralar daha fazla kalıcılığa sahiptir, kirpiklerinizi daha dolgun ve hacimli gösterir. Makyaj uzmanları, 3-6 ay arasında ürünlerinizi değiştirmenizi öneriyor.

Bu hata çok sık yapılıyor! Maskarayı bu şekilde sürüyorsanız dikkat: 10 yaş daha yaşlandırıyor

KİRPİKLERİNİZİ KIVIRMAYI UNUTMAYIN

Kirpiklerinize rimel sürmeden önce mutlaka kirpik kıvırıcısıyla kirpiklerinizi öncesinde kıvırın. Eğer ki bunu uygularsanız gözleriniz daha kalkık, kirpikleriniz daha hacimli duracaktır. Fakat kıvırmadığınızda aksine gözleriniz düşük ve yorgun bakacaktır. Makyaj uzmanları, kesinlikle rimeli uygulamadan önce kirpiklerinizi kıvırmanızı öneriyor.

MASKARAYI ÇIKARMADAN UYUMAYIN

Göz makyajı söz konusu olduğunda kaçınılması gereken belki de en önemli hata, yatağa makyajınızı silmeden yatmak. Bunun diğer dezavantajların yanı sıra daha fazla kırışıklığa, koyu göz altlarına ve tıkanmış gözeneklere yol açabileceğini vurguluyor.

Uzmanlar; Maskaranın gece boyunca kolayca topaklanıp pul pul döküldüğünü ve sabahları cildinizde yorgun gözler ve bakteriler bıraktığını belirtiyor. Bu durum cildinizin yaşlanmasına ve gerçekte olduğunuzdan çok daha yaşlı görünmesine neden olduğunu da belirtiyor.

Bu hata çok sık yapılıyor! Maskarayı bu şekilde sürüyorsanız dikkat: 10 yaş daha yaşlandırıyor - Resim : 2

(Sabah)

Etiketler makyaj
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin