Bu hafta Türkiye gündemine hangi olaylar damga vurdu?

PRNet A.Ş, 15-21 Şubat 2016 tarihleri arasında en çok konuşulan olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
Bu hafta Türkiye gündemine hangi olaylar damga vurdu?

PRNet A.Ş, en çok konuşulan olay ve kişileri raporladı. 15-21 Şubat 2016 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, “PRNet En’leri” 5 başlık altında sıralandı.



BAŞKENTTE BOMBALI SALDIRI



Ankara’da askeri servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, saldırıda 28 kişinin öldüğü 61 kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eylemi PKK ve PYD işbirliğinin gerçekleştirdiğini belirtti. Ankara’daki hain saldırı 954habere konu olarak gündemin ilk sırasında yer aldı.



CERATTEPE DİRENİŞİ



Artvin’in Cerattepe Bölgesi’nde, bakır madeni çıkarmak isteyen şirketin araçlarını engellemek için başlatılan eylem sürüyor. Bölgeye 3 km uzaklıktaki alanda otomobilleriyle yolu kapatan ve şirket araçlarının geçişine izin vermeyen Artvin halkına, polis biber gazıyla müdahale etti. Öte yandan Orman Bakanlığı herhangi bir ağaç kesiminin olmadığını belirtti. Cerattepe’deki direniş 679 habere konu oldu.



Teröristlerin kazdığı hendeklerin kapatılması için hala 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı devam eden Sur ’da, yine şehit haberi geldi. PKK’lı teröristlerin tuzakladıkları patlayıcıları imha eden güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada, Uzman Çavuş Sercan Yılmaz (25), Özel Harekat Polisi Mücahit Soydemir (24) ve Özel Harekat Polisi Ömer Sayıl (23) ve Uzman Onbaşı Osman Kaya şehit düştü. Sur’dan gelen acı haber, basına 344 haberle yansıdı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama telefonla görüştü. Suriye’deki son gelişmeler ve terörle mücadelede işbirliğinin konuşulduğu görüşme 80 dakika sürdü. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ‘’ABD başkanı Obama terör saldırıları nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti.’’ denildi. Obama Erdoğan görüşmesi 276 habere yansıma buldu.



ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin’i arayarak Suriye ve Ukrayna krizlerini görüştü. Basın toplantısında konuşan Obama, Suriye’nin Rusya’nın kaynaklarını kurutacak bir bataklığa dönüştüğünü ve bu meselenin Putin’le arasında bir yarışma olmadığını belirtti. Bu söylemler 241 yazılı basın haberine konu oldu.



GÜNDEM BAŞLIĞI / HABER ADETİ



BAŞKENTTE BOMBALI SALDIRI / 954



CERATTEPE TOZ DUMAN / 679



SUR’DAN ACI HABER / 344



ERDOĞAN OBAMA’YLA GÖRÜŞTÜ / 276



SURİYE BİR YARIŞMA DEĞİL / 241



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin