Bu haberi okuduktan sonra yanınızdan ayırmayacaksınız: Tarçınlı suyun sağlığımıza mucizevi yararı varmış. İşte tarçınlı suyun faydaları. Tarçınlı su nasıl yapılır?

Tarçın, yiyecek ve içeceklerde tercih ettiğimiz baharatlardan biridir. Hem aromasıyla hem de sağladığı faydalarla midemize kadar girmiştir. Suya eklediğiniz tarçının sağlığımıza olan mucizevi faydalarını biliyor muydunuz? İşte tarçınlı su içmenin faydaları

Bu haberi okuduktan sonra yanınızdan ayırmayacaksınız: Tarçınlı suyun sağlığımıza mucizevi yararı varmış. İşte tarçınlı suyun faydaları. Tarçınlı su nasıl yapılır?

Tarçın, vücudumuz için bir dizi fayda sağlayan sağlıklı baharatlardan biridir. Tarçının kendine özgü tadı ve kokusu vardır. Bu popüler şifalı baharat çok çeşitli mutfaklarda, tatlı ve tuzlu yemeklerde, kahvaltılık gevreklerde, fırınlanmış ürünlerde ve atıştırmalıklarda kullanılır.

Tarçın, çeşitli antioksidan ve antibiyotik özelliklerle yüklüdür. Tarçının tüm faydalarını elde etmenin en iyi yollarından biri, çubuğu suya batırıp düzenli olarak yudumlamaktır. Çeşitli sağlık uzmanları tarafından desteklenen tarçınlı su, sayısız iyileştirici özelliğe sahip harika bir içecektir. İşte tarçınlı suyun mucizevi faydaları:

Polikistik Over sendromunu azaltır

Tarçının insülin duyarlılığını iyileştirerek ve iltihabı azaltarak polikistik over sendromu (PCOS) semptomlarını azalttığı bulunmuştur. Yapılan bir araştırmaya göre tarçının PKOS'lu kadınlarda adet döngüsünü iyileştirdiğini ve yumurtlamayı artırdığı bulunmuştur. Tarçınlı su içmek düzensiz adet dönemi, sivilce ve aşırı kıllanma gibi semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir.

Kilo kaybına yardımcı olur

Tarçının kilo kaybına yol açabilecek insülin direncini azaltır. Tarçınlı su içmek, iştahınızı azaltmanıza ve daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Tarçın, vücuttaki kan şekeri seviyesinin kontrol edilmesine yardımcı olur.

Bu parametrelerin kontrol edilmesi açlık hissini azaltır ve tok hissetmemizi sağlar. Ayrıca yağ moleküllerinin parçalanmasına, gıdaların etkili bir şekilde emilmesine yardımcı olur ve metabolizma hızımızı artırır.

Kan şekeri seviyelerini dengeler

Tarçın vücuttaki kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olan insülin duyarlılığını arttırır. Tarçınlı suyu düzenli olarak içmek, kan şekeri seviyelerindeki ani yükselişleri ve düşmeleri önlemeye yardımcı olabilir.

Bu haberi okuduktan sonra yanınızdan ayırmayacaksınız: Tarçınlı suyun sağlığımıza mucizevi yararı varmış. İşte tarçınlı suyun faydaları. Tarçınlı su nasıl yapılır?

Regl döngüsünü düzenler

Tarçının hormonları dengeleyerek ve rahme giden kan akışını artırarak adet döngülerini düzenlediği bulunmuştur. Tarçınlı su içmek regl döngünüzü düzenlemenize ve ağrılı regl dönemlerinizi azaltmanıza yardımcı olabilir. Adet döneminde bulantı ve kusma hissi de azalır.

Doğurganlığı artırır

Tarçının yumurtlama için gerekli hormonların üretimini artırarak doğurganlığı artırdığı bulunmuştur. Düzenli olarak tarçınlı su içmek hamile kalma şansınızı artırmanıza yardımcı olabilir.

Sindirime yardımcı olur

Tarçın, midemizdeki bakterileri öldüren doğal bir antiseptiktir. Tarçın sindirimi hızlandırmaya ve şişkinliği azaltmaya yardımcı olabilir. Tarçınlı su içmek sindirimi iyileştirir ve mide rahatsızlığını önler. Tarçınlı su, yağların parçalanmasına yardımcı olur ve sindirimi kolaylaştırır. Gün içinde tarçınlı su tüketmek şişkinliği azaltarak kendinizi rahat hissetmenizi sağlar.

Kalp sağlığını korur

Tarçının kolesterol seviyesini düşürdüğü ve kalp hastalığı riskini azalttığı bulunmuştur. Düzenli olarak tarçınlı su içmek kalp sağlığını iyileştirmeye ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

TARÇINLI SU NASIL YAPILIR?

Tarçınlı su hazırlamak için birkaç çubuk tarçını suda 15-20 dakika bekletmeniz yeterlidir. Su soğuduktan sonra bal veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Ancak şeker eklemekten kaçının. Şeffaf bir cam şişede saklayıp 1 saat kadar bekletip suyunu süzüp tüketebilirsiniz.

3-4 saatlik bir süre boyunca yavaşça için. Tarçınlı su içmeye yeni başlıyorsanız, az miktarda tarçın ekleyerek başlayın ve vücudunuzun nasıl tepki verdiğini görün. Size uygunsa haftada bir veya iki kez tüketilebilir.

NOT: Bu haber genel bilgi amaçlıdır. Kronik rahatsızlığı olanlar mutlaka dikkat edin. Kullanmadan önce mutlaka bir uzman görüşü alın. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin