Bu haberi okuduktan sonra başınız ağrımayacak! Başım ağrıyor demeyin çünkü baş ağrısına iyi geliyor! Düzenli seksin faydaları ortaya çıktı. Kalp krizini bile önlüyor

Düzenli seks yapmanın faydalarına inanamayacaksınız. Seks yapmak kalp krizini önlüyor, şekere iyi geliyor hatta genç kalmanızı sağlıyor. İşte düzenli seksin faydaları...

Google Haberlere Abone ol
Bu haberi okuduktan sonra başınız ağrımayacak! Başım ağrıyor demeyin çünkü baş ağrısına iyi geliyor!  Düzenli seksin faydaları ortaya çıktı. Kalp krizini bile önlüyor

Kalp-damar sağlığınızı koruyor:

Belfast Queen’s Üniversitesi’nde 1000 erkek denek üzerinde yapılan çalışmanın sonuçlarına göre haftada üç veya daha fazla sex yapan erkeklerde kalp krizi risklerinin yarı yarıya azaldığı gösterilmiş.

Felç (inme) risklerinizi azalıyor:

Yine aynı çalışmanın sonuçlarından biri de düzenli seks ile kadın ve erkeklerin inme (felç) risklerinin azaldığı.

Uykusuzluk probleminizi gideriyor:

Cinsel ilişki sırasında salınan ve bedenin doğal morfinleri olarak bilinen “endorfin” salgısı ile vücut rahatlamakta ve ilişki sonrası yerini güzel bir uykuya bırakıyor.

Koku duyunuz gelişiyor:

Orgazm sırasında beynin hipofiz bölgesinden salgılanan “prolaktin” hormonu sayesinde beynin koku alma merkezi uyarılıyor ve bu şekilde düzenli seks sonrasında kişilerde koku alma duyusu gelişiyor.

Bu haberi okuduktan sonra başınız ağrımayacak! Başım ağrıyor demeyin çünkü baş ağrısına iyi geliyor!  Düzenli seksin faydaları ortaya çıktı. Kalp krizini bile önlüyor

Yaşlanmayı geciktiriyor:

Evet, Dr. Mehmet Öz’e göre yılda 100 kez yapılan ilişki ile yaşlanma azalıyor, cilt güzelleşiyor.

Bağışıklık sistemi güçleniyor

Yapılan araştırmalara göre haftada bir veya iki kez seks yapmak, bağışıklık sistemi üzerinde %30 oranında arttırıcı etki yapıyor. Bu şekilde doğal olarak hastalıklara bağışık bir hale geliyorsunuz.

Ağrı kesici özelliği:

Pek çok kadın eşlerini reddetmek için kullandığı “canım başım ağrıyor” bahanesi artık pek işe yaramayacak. Çünkü cinsel ilişki ve orgazm olma sırasında salgılanan “oksitosin” hormonu sayesinde kadınlarda “endorfin” hormonunun yükselmesi ile birlikte ağrı kesici etki görülüyor.
Bu şekilde tatmin edici bir seks, kadınlarda migren ve vaskuler (damarsal) baş ağrılarının azalmasına sebep oluyor.

Vücudu forma sokuyor:

Seks sırasında pek çok vücut kası ve iskelet sistemi koordineli olarak çalışarak adeta yoğun bir egzersiz yapıyorlar. Bunun sonucunda düzenli seks, vücudun forma girmesini sağlıyor.

Adet sancılarınızı (dismenore) azaltıyor:

Dismenore'nin azalması da seksin ağrı kesici özelliğinin başka bir yansıması olarak düşünülebilir.

"Seks, seksi arttırıyor"

Yapılan her seks sonrası kişilerde libido artışına neden olan “testosteron” hormonu artıyor. Testosteron hormonu da kişilerde cinsel isteği tekrar tekrar kamçılıyor.

Bu durumun tam tersini de söylemek doğru; yani cinsel ilişkiden uzak bir yaşam zaman içinde hormonal azalmaya bağlı olarak kişilerde cinsel isteksizliği arttırıyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin