Bu gazete kadınlar için çıkıyor

Mersin Kadın Gazetesi, şiddete son verilmesi ve kadınların sesinin daha çok duyulabilmesini amaçlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bu gazete kadınlar için çıkıyor

'Türkiye'nin ilk günlük kadın gazetesi' olarak yayın hayatına başlayan ve çalışanları kadın olan Mersin Kadın Gazetesi, şiddete son verilmesi ve kadınların sesinin daha çok duyulabilmesini amaçlıyor .



Mersin'de yayımlanan, dizgicisinden editörüne, muhabirinden sayfa tasarımcısı ve imtiyaz sahibine çalışanlarının kadın olduğu Mersin Kadın Gazetesi sayesinde, şiddete son verilmesi ve kadınların sesinin daha çok duyurulabilmesi amaçlanıyor.



Günlük yayımlanan gazete , Dünya Kadınlar Günü kapsamında, kadına şiddetle mücadele için özel hazırladığı sayısıyla 5 bin adet basıldı. Türkiye'de günlük yayın yapan ilk kadın gazetesi, ayrıca kadın mücadelesinin rengi olarak belirledikleri mor zemine basılarak, kentteki okuyucularına ücretsiz dağıtıldı.



Gazetenin manşetinde ise Tarsus'ta öldürülen Özgecan Aslan ve onunla aynı kaderi paylaşan cinayete kurban gitmiş kadınların fotoğrafları yer aldı.



Gazetenin imtiyaz sahibi emekli öğretmen Zeliha Akkuş, AA muhabirine, uzun yıllar kadın hareketi içinde yer aldığını söyledi.



Yaklaşık 5 yıldır çıkardıkları gazetede, kadınların sesini duyurmayı amaçladıklarını ifade eden Akkuş, şöyle devam etti:



"Bu gazetede selülit, saç bakımı ya da 'nasıl güzel olunur, nasıl koca tavlanır, nasıl erkek kandırılır?' gibi haberler yok, kadına yönelik şiddetin pornografisi yok, kadının birinci veya son sayfa güzeli olma gibi erkeklere özel hazırlanmış sayfaları da yok. Burada kadına yönelik şiddet var, kadın haklarının savunusu var, kadının güçlendirilmesine yönelik haberler var. Rol ve model kadınlar var." 



Ev kadınları yazar oldu



Kadına yönelik şiddeti işlerken de çalışan tüm kadın muhabirlerin araştırmaları sayesinde haberlerin titizlikle ele alındığını kaydeden Akkuş, yargı kararlarının da haberleştirildiğini söyledi.



Akkuş, gazetede ayrıca ev kadınlarının da yazılarına yer verdiklerini belirterek "Bu yazılarda genelikle kadınlarımızın deneyimleri, tecrübeleri yer alıyor. Komşusuna anlatır gibi yazıyorlar. Gazeteyi, kadınlarla çıkarıyoruz" dedi.



Tirajlarının yüksek olduğunu aktaran Akkuş, erkek okuyuculardan da olumlu tepkiler aldıklarını belirtti.



Gazetenin ambleminde de kadınlara özel mesajlar içerdiğini kaydeden Akkuş, "Gazetemizde topuklu ayakkabı ve kelebek amblemi var. Bunların anlamı, 'Biz kadınlar, topuk seslerimizle geliyoruz' demektir. Kelebek ise kadınların ömrünün kelebek ömrü kadar kısa olsa da her dayanışmanın ve örgütlenmenin içinde bulunması gerektiği çağrısını taşıyor" diye konuştu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin