Bu formül sayesinde poğaçalarınız puf puf olacak: Fırından çıktığı anda bitme garantili. Puf poğaça nasıl yapılır?

Puf puf kabaran poğaçayı bu tarifle evde kolay bir şekilde gerçekleştirebileceksiniz. İşte puf poğaça için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Bu formül sayesinde poğaçalarınız puf puf olacak: Fırından çıktığı anda bitme garantili. Puf poğaça nasıl yapılır?

Malzemeler;

1 paket yaş maya (42 gr)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
6,5-7 su bardağı un

Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 paket yaş mayayı alalım.

Maya eriyene dek güzelce karıştıralım. Ardından içerisine 2 tatlı kaşığı tuz ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.

Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurma sürecine başlayabiliriz. Hamuru uygun formda hazırladıktan sonra hamur kabının içerisine alalım ve üzerini streç filme ile kapattıktan sonra 1 saat kadar mayalamaya bırakalım.

Sürenin sonunda hamuru tekrardan tezgahın üzerine alalım bıçak yardımıyla önce birbirine eşit iki parçaya sonra toplamda on iki parça olacak şekilde hamuru bölelim.

Tüm parçaları beze formuna getirdikten sonra fırın tepsinin içerisine ilave edelim. Ardından poğaçalarımızın üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim.

Üzerine susam serptikten sonra 10 - 15 dakika adar tepsi mayasının gelmesini bekleyelim. Ardından poğaçalarımızı 180 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin