Bu filmin başrolünde bir inek var!

Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez, Vildan Atasever gibi oyuncuların rol aldığı "Sürgün İnek" filminin oyuncuları düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bu filmin başrolünde bir inek var!

2009 yılında Malatya’da yaşanan gerçek bir olaydan esinlenerek çekilen “Sürgün İnek” filminin yapımcılığını Atmosfer Film üstleniyor. Senaryosu Serkan Öztürk imzası  taşıyan filmin yönetmen koltuğunda ise “Kuzey Güney” dizisinin ikinci yönetmeni olan ve ilk sinema filmini çeken Ayhan Özen oturuyor. Müzikler ise Selvim Boylum Al Yazmalım’ın müziğini de yapan Cahit Berkay’a ait.

Yaklaşık 2 yıldır hazırlıkları devam eden Sürgün İnek’in başrollerini Hasan Kaçan ve Şebnem Sönmez paylaşıyor. Filmin diğer oyuncu kadrosunda ise, Türk Sineması’nın deneyimli oyuncularından Eşref Kolçak, Yılmaz Gruda, Tarık Papuççuoğlu, Cezmi Baskın, Köksal Engür, Bedia Ener,Mine Teber ve genç kuşağın ünlü oyunları Vildan Atasever, Tolga Güleç, Fırat Tanış, Necip Memili, Sadi Celil Cengiz gibi isimler yer alıyor.



2009 yılında Malatya’da yaşanan bir olaydan esinlenen film, Şevket ve Cemile çiftinin çocukları gibi sevdikleri inekleri  Sarıkız’ın bir okuldaki Atatürk büstünü kırması nedeniyle ceza almaktan korkması ve Sarıkız’ı başka bir köye sürgüne göndermesini 28 Şubat  süreci içerisinde anlatıyor. 



Çekimleri Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük köyünde devam filmin oyuncuları geçtiğimiz günlerde basın toplantısında bir araya geldi.



Başrol oyuncusu Hasan Kaçan hem deneyimli oyuncularla hem de genç kuşağın sevilen isimleriyle birlikte rol almaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Kaçan  bu  filmin esas başrolünde “Sarıkız isimli ineğimiz var. Bu film başrolünde bir ineğin olduğu ilk film olacak. İneğimiz de özel basın toplantısı için sizleri bekliyordu” diyerek espiri yaptı.



Filmin 28 Şubat sürecinde geçmesinin  siyasi bir boyut taşımadığın söyleyen  senarist Serkan Öztürk ise ”bu sadece bir komedi filmi. Köyde yaşayan insanların televizyonda izleyip ülkede olan olaylardan endişelenmesi ve ineğin Atatürk büstünü kırmasıyla da “bizim de başımıza bir şey gelir mi” korkusunu yaşamasını komik bir biçimde anlatıyoruz. Ama siyasi bir film yapmak için yola çıkmadık. Olaylar ne kadar siyasi ise film de o kadar siyasi. Biz sadece sıradan insanların korkularını, duygularını anlatmak istiyoruz” dedi.



Filmin oyuncuları basın toplantısının ardından inakle bir araya gelerek poz verdi. Sürgün İnek" 28 Şubat 2014'de vizyona girecek.










Sıradaki Haber İçin Sürükleyin