Bu festival Türkiye'de ilk!

Türkiye'de ilk kez 14 Aralık tarihinde Zeytinburnu Meydanı'nda radyo festivali düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Bu festival Türkiye'de ilk!

Türkiye’de ilk kez radyo festivali düzenleniyor. Kral FM, Kral Pop, Süper FM, Best FM, Alem FM, Radyo Turkuvaz, TGRT FM ve Radyo 7’nin en çok dinlenen 13 DJ’yi yayınlarını bir hafta boyunca Zeytinburnu’nda kurulan dev radyodan canlı olarak sunacak.  Zeytinburnu Meydanı, 14 – 20 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival kapsamında bir çok ünlü ismi ağırlayacak. Festival 14 Aralık Cumartesi günü saat 16:00’da ünlü sanatçı Soner Sarıkabadayı konseri ile başlayacak. 



Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde, Kral FM, Kral Pop, Best FM, Süper FM, Alem FM, Radyo Turkuvaz, TGRT FM ve Radyo 7’nin en çok dinlenen programları, bir hafta boyunca Zeytinburnu’nda kurulan dev radyodan canlı olarak yayınlanacak. Türkiye’nin en çok dinlenen DJ’yleri konuklarını da bu dev radyoda ağırlayacak. 



"GUİNNES'E MÜRAACAT EDECEĞİZ"



Türkiye’de ilk kez bir radyo festivali düzenleneceğini ve bu kapsamda Zeytinburnu Meydanı’nda 6 m. yüksekliğinde, 20 m. uzunluğunda, 10 m. genişliğinde içinde, canlı yayınların yapılacağı dünyanın en büyük radyo maketini kuracaklarını anlatan Zeytinburnu Belediye Başkanı Aydın, şunları söyledi: 



“14 – 20 Aralık tarihleri arasında Türkiye’nin ilk Radyo Festivali’ni gerçekleştireceğiz. Kral FM’den Mehmet’in Gezegeni, Afrikalı Ali, Kral Pop’tan Arzu Kaya, Tolga Gündüz, Alem FM’den Şebo Show, Best FM’den Serdar Yayında ve A-Rıza Show, Süper FM’den Akla Zarar Banu ve Ah-Kam, Radyo Turkuvaz’dan Hop Dedik Ayhan ve Gönül Dostu Füsun, TGRT FM’den Tatil Sabahı ve Radyo 7’den de Umudun Zamanı adlı programlar Zeytinburnu’nda kurulan dev radyodan canlı olarak sunulacak. Programların DJ’leri konuklarını da yine bu radyoda misafir edecek. DJ, sanatçı ve dinleyici kitlesinin ilk kez geniş katılımlı olarak buluşacağı festival 14 Aralık Cumartesi günü saat 16:00’da Soner Sarıkabadayı konseri ile start alacak. Konseri Kral TV canlı olarak yayınlayacak. Bu yıl 8 radyo ile başladığımız festivali önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirerek bütün radyoların dahil olduğu bir festivale dönüştüreceğiz.” 



Başkan Aydın, kurulacak olan radyo maketinin dünyada eşi benzeri olmadığını belirterek “Bu ölçülerde ve içinden canlı yayınların gerçekleştirildiği bir radyo maketi yok. Bu radyonun Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmesi için de müracat edeceğiz” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin