Bu da oldu! Köşe yazarına 'yazmadığı yazıdan' Erdoğan soruşturması!

Meydan yazarı Cafer Solgun hakkında yazmadığı bir yazı nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bu da oldu! Köşe yazarına 'yazmadığı yazıdan' Erdoğan soruşturması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten hakkında soruşturma başlatılan gazeteci ve yazarlar arasına Meydan gazetesi yazarı Cafer Solgun da katıldı. Gazetenin diğer yazarlarından Yılmaz Odabaşı'nın yazdığı yazı nedeniyle, Solgun'a 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten soruşturma başlatıldı.



Odabaşı, 20 Ağustos'ta "AKP: Sonun başlangıcı" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Ancak gazete sehven yazıya Cafer Solgun'un adını yazdı. Kısa sürede farkedilen baskı hatası hem gazetede hem de sitede düzeltildi ve düzeltme metni de yayınlandı. Ancak yine de Cafer Solgun hakkında yazmadığı yazı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten soruşturma başlatıldı. Yazmadığı yazı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Cafer Solgun, önümüzdeki günlerde ifade verecek.



Haberdar'a konuşan Solgun, Cumhurbaşkanına hakaret soruşturmaları uzun süredir 'rutin' bir hal aldı. Bu nedenle ifade çağrılmam beni şaşırtmadı. Ancak yazmadığım bir yazı nedeniyle açılan bu soruşturma, "Bir taşla 2 kuş" mu vuracaksınız? dedirtiyor. Bu trajikomik durum medya üzerindeki baskıların ulaştığı boyutu da gözler önüne seriyor" dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin