Bu da anti-faşist makarna partisi. Mussolini'nin düşüşünün 80. yıldönümünü kutladılar

İtalya'da, 80 yıl önce faşist diktatör Benito Mussolini'nin tutuklanması ve rejiminin sona ermesi dün akşam "anti-faşist makarna" etkinlikleriyle kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Bu da anti-faşist makarna partisi. Mussolini'nin düşüşünün 80. yıldönümünü kutladılar

20 yıldan uzun süredir iktidarda kalan Mussolini, 25 Temmuz 1943’te Kral 3. Vittorio Emmanuele’nin emriyle tutuklandığında bir ailenin başlattığı makarna partisi geleneği 80. yılında da sürdürüldü.

BBC'deki habere göre Partizanlar derneği Anpi öncülüğünde, ülke çapında 200’den fazla antifaşist makarna etkinliği düzenlendi.

Mussolini’nin devrilmesinden bu yana ilk kez aşırı sağ liderliğindeki bir hükümetle yönetilen ülkede bu seneki kutlamalar özellikle ilgi odağıydı.

Vicenza kentinde bir belediyenin makarna partisi etkinliğine izin vermemesi ülke çapında tartışma yarattı. Kamu düzeni ve güvenliği tehlikeye sokabileceği gerekçesiyle etkinliğe izin vermeyen aşırı sağcı Lig partili Belediye Başkanı Elena Mezzalira’ya, anayasaya aykırı biçimde demokratik hakları kısıtlama eleştirileri geldi.

‘Antifaşist makarna’ geleneği, 1943’te Emilia Romagna bölgesinde, Cervi ailesi tarafından başlatıldı. Cervi’ler, Campegine kasabasının meydanında halka tereyağı ve peynirli makarna dağıtarak faşist diktatörlüğün bitişini şenliğe dönüştürdü.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin