Bu çıtırlığa kimse hayır diyemeyecek: Yufka böreği olduğuna inanmak zor olacak. Çıtır çıtır peynirli börek nasıl yapılır?

Yufka böreği olduğuna kimse inanamayacak. Çıtırlığıyla adeta mest olacağınız bu tarifi her gün yapmak isteyeceksiniz. İşte çıtır çıtır peynirli börek tarifi...

Google Haberlere Abone ol
Bu çıtırlığa kimse hayır diyemeyecek: Yufka böreği olduğuna inanmak zor olacak. Çıtır çıtır peynirli börek nasıl yapılır?

Malzemeler;

30 adet baklavalık yufka

Sosu için;

1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta akı

İçi İçin;

350 gr peynir
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı pul biber

Üzeri İçin;

Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yapılışı;

İlk olarak yufkaları ıslatacağımız sosu hazırlayalım. Sos için uygun bir kabın içerisinde 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ ve sarısını üzeri için ayırdığımız 1 adet yumurtanın akını alalım güzelce çırpalım.

Ardından böreğin iç harcı için 350 gram kadar beyaz peyniri çatalla güzelce ezelim. Ezme işlemini gerçekleştirdikten sonra üzerine ince ince kıyılmış 1 tutam maydanoz ve 1 çay kaşığı pul biberi ekleyerek karıştıralım.

Baklavalık yufkalarımızdan iki tanesini tezgahın üzerine alalım ve hazırladığımız sostan güzelce üzerine sürelim. 

Sostan sürdükten sonra 2 tane baklavalık yufkayı da yine üzerine yerleştirelim. Ardından son kez 2 kat yufka yerleştirelim ve sostan sürelim.

6 kat yufkanın kenarına peynirli iç harcımızı yerleştirelim. Ardından rulo formunda böreğimizi saralım.

Diğer yufkalara da aynı işlemi gerçekleştirerek fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim. Börekleri hazırladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısını süürelim. 

Son olarak böreğimizin üzerine çörek otu ve susam serpelim. 180 derece önceden ısıttığımız fırında 45-50 dakika kadar pişmeye bırakalım.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin