Bu çip uçakların türbülansa girmesini engelliyor dedi, sözde Fizikçi Çiğdem 20 milyon liralık vurgun yaptı: Filmlere konu olacak vurgun

İstanbul'da filmlere konu olabilecek bir dolandırıcılık olayı yaşandı. İddialara göre "Çığır açacak bir buluş" diyen ve kendisini 'Fizikçi' diye tanıtan Çiğdem İ. isimli bir kadın uçaklardaki türbülansı önleyen bir çip geliştirdiğini söyleyerek başta kendi akrabaları olmak üzere onlarca kişiyi 5 ayda 20 milyon lira dolandırdı. 'Cafa Chip' adlı yazılım ürettiğini söyleyen Çiğem İ. kayıplara karıştı.

Google Haberlere Abone ol
Bu çip uçakların türbülansa girmesini engelliyor dedi, sözde Fizikçi Çiğdem 20 milyon liralık vurgun yaptı: Filmlere konu olacak vurgun

İstanbul'da kendisini 'Fizikçi' diye tanıtan Çiğdem İ. isimli bir kadın milyonlarca lira değerinde vurgun yaparak kayıplara karıştı.

Söz konusu iddialara göre fizik mezunu olduğunu söyleyen Çiğdem İ. "alanında çığır açacağını' söylediği bir icat bulduğunu etrafına söyledi. Herkese başarılı bir bilim insanı olduğu yönünde kendisini pazarlayan Çiğdem İ. geliştirdiği ve "CAFA CHIP" adını verdiği bir yazılımla uçakları türbülanstan önleyen bir çip yaptığını öne sürdü.

"150 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPILDI" DEDİ

Sabah Gazetesi'ndeki habere göre y azılı ve görsel medyada basını kullanarak kendisinin bu buluşunun reklamını yaptıran Çiğdem İ., geçtiğimiz nisan ayında çıkan bu haberleri Instagram sayfasında da paylaşarak, çevresinde daha çok güven kazandı. Türbülansı önlediğini söylediği projenin Türkiye ve dünyada çok sayıda şirkete pazarladığını ve 150 milyon dolar yatırım yapıldığını iddia etti. Çiğdem İ.'nin zikrettiği söz konusu paranın büyüklüğüne kanan mağdurlar, deyim yerindeyse 'treni kaçırmak istemedi' ve startup'a para yatırmaya karar verdi.

ÖNCE YÜZDE 30 KAR VAADİ...

Kendisine yatırım yapan kişilerin de yatırdıkları para üzerinden yüzde 30 kazanç sağladıklarını belirtip, insanların nasıl kazanç sağladığını gösteren hesap hareketlerini sosyal medyasından sürekli paylaştı. Kendisine gönderilen paraları paylaşarak ağına çok sayıda kişinin düşmesini sağlayan Çiğdem İ. başta kendi akrabaları olmak üzere pilot, doktor ve mühendislerin de arasında olduğu çok sayıda kişiyi yaklaşık 20 milyon lira dolandırdı.

MAĞDURLAR ADLİYEYE KOŞTU

Tıpkı hemen hemen tüm dolandırıcılık vakalarındaki gibi, mağdurlara kısa bir süre yüzde 30'luk kar paylarıyla ödemeler gerçekleştirdi ancak mağdurlar verdikleri paraları peyderpey isteyince Çiğdem İ.'nin foyası ortaya çıktı. İstekleri reddedilen mağdurlar savcılığın yolunu tuttu. Mağdurlar yaptıkları suç duyurularında, paralarını alamadıklarını belirterek Çiğdem İ.'den şikayetçi oldu.

İLK AŞAMADA ÖDEME YAPTI

Mağdur avukatlarından Elif Nur Aydın, "İlk aşamada gönderilen paraların getirisiyle birlikte paraları mağdurlara geri göndermiş. Daha çok para koparmak maksadıyla güven tesis etmiş. Para akışından emin olan yatırımcılar daha çok getiri elde etmek amacıyla daha yüksek tutarda para gönderdiklerinde ise, paraları belirtilen zamanda iade edilmemiş" şeklinde konuştu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin