Bu börek yılın böreği olmaya aday: Puf puf kabaran sodalı dilim böreği mutlaka deneyin. Sodalı börek nasıl yapılır, yufka böreği için hangi malzemeler gerekir?

Hem pratik hem de lezzetli bir börek arıyorsanız bu tarif tam size göre. Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz sodalı dilim börek favoriniz olacak!

Google Haberlere Abone ol
Bu börek yılın böreği olmaya aday: Puf puf kabaran sodalı dilim böreği mutlaka deneyin. Sodalı börek nasıl yapılır, yufka böreği için hangi malzemeler gerekir?

Yufkadan hazırlayabileceğiniz en lezzetli börek tarifini yapmaya hazır mısınız? Oldukça kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz sodalı dilim böreği çok seveceksiniz. Bilhassa kabalık misafirlerinizin kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz puf böreği mutlaka deneyin.

Malzemeler;

5 adet yufka

Sosu için;
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
100 gr eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı soda
2 su bardağı beyaz peynir
3 su bardağı kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı;

Böreği hazırlamadan evvel ilk olarak böreğin sosunu hazırlamaya başlayacağız. Böreğin sosu için uygun bşr kabın içerisine yumurtayı, yoğurdu, eritilmiş tereyağını, sütü, sıvı yağı ve sodayı ilave edelim. Malzemeleri ilave ettikten sonra bir çırpma teli yardımıyla güzelce çırpalım. sosu homojen bir şekilde karıştırdıktan sonra içerisine beyaz peyniri, kaşar peynir rendesini, kıyılmış maydanozu ve kabartma tozunu ilave edelim.

Malzemeleri ilave ettikten sonra güzelce karıştıralım. Hazırlık işlemlerini gerçekleştirdikten sonra tezgahın üzerine bir adet yufkayı alalım. Yufkanın üzerine hazırladığımız sostan gezdirelim. Üzerine ikinci yufkayı serdikten sonra ikinci kat yufkanın üzerine de hazırladığımız sostan sürelim.

Toplamda 5 kat yufkayı bu şekilde hazırladıktan sonra son kat yufkanın üzerine iç harcımızı yerleştirelim. İç harcını güzelce serdikten sonra çok sıkı bir rulo olmayacak şekilde yufkalarımızı sarmaya başlayalım. Hazırladığımız ruloyu 3 eşit parçaya bölelim ve streç filme saralım.

Streç filme sardıktan sonra buzdolabında yaklaşık olarak 1 saat kadar dinlendirelim. 1 saat kadar dinlendirdiğimiz böreklerimizi buzdolabından çıkaralım ve dilimleme işleminden sonra fırın kağıdı serili olan fırın tepsinin içerisine dizelim.

Fırın tepsisinin içerisine yerleştirdiğimiz böreklerin üzerine uygun bir kase içerisinde çırptığımız yoğurt ve yumutayı sürelim. Akabinde önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık olarak 40 dakika kadar pişirme işlemini gerçekleştirelim. Bu noktada kontrollü pişirmeye özen gösterelim. Böreklerimizi pişirme işleminden sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin