Bu börek akılları baştan alıyor: 10 dakikada hazırlayabileceğiniz müthiş bir lezzet. Çi börek nasıl yapılır, çi börek malzemeleri nelerdir?

Kısa sürede pratik ve lezzetli bir börek yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin!

Google Haberlere Abone ol
Bu börek akılları baştan alıyor: 10 dakikada hazırlayabileceğiniz müthiş bir lezzet. Çi börek nasıl yapılır, çi börek malzemeleri nelerdir?

Puf puf kabaran, dışı çıtır çıtır gibi olan lezzetli bir çi börek yapmak istiyorsanız oldukça doğru yerdesiniz. Kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz bu çi böreği vaktinizin olmadığı anlarda kısa sürede yapabilir ve günü kurtarabilirsiniz. Lezzzetiyle damaklarda adeta şenlik oluşturan bu böreği mutlaka deneyin.

Malzemeler;

Hamuru için;
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı su (200 ml)
1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;

350 gr beyaz peynir
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber

Kızartmak için;
Sıvı yağ

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine 3 su bardağı unu alalım. Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edelim ve un ile tuzu elimizle güzelce karıştıralım. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra unun ortasına çukur açalım.

Açtığımız çukurun üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı, 1 yemek kaşığı sirkeyi ve biraz su ilave ederek hamurunuzu güzelce yoğurmaya başlayın. Orta sertlikte bir hamur elde etmeniz fazlasıyla önemli. Hamurunuz toparlandıktan sonra üzerini streç film ile kapatın ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar dinlenmeye alın.

Hamuru hazırladıktan sonra, iç harcını hazırlamaya başlayabiliriz. İç harcı için ilk olarak 1 adet soğanı yemeklik olacak şekilde güzelce doğrayalım. Soğanın ardından maydanozu da bu şekilde doğrayalım. 350 gram beyaz peyniri çatal yardımıyla güzelce ezdikten sonra doğradığımız soğan ve maydanozların içerisine ilave edelim.

Akabinde iç harcının içerisine  1 çay kaşığı tuzu ve 1 çay kaşığı pul biberi ekleyerek güzelce karıştıralım. İç harcını hazırladıktan sonra un serpili olan tezgahın üzerine hamurumuzu alalım. Hamuru tezgahın üzerind egüzelce toparlayalım. Ardından hamuru ilk olarak dörde akabinde de üçe bölerek toplamda 12 adet beze elde edelim.

Bezeleri teker teker açma işlemine başlayabiliriz. İlk bezeyi güzelce unladıktan sonra tabak büyüklüğünde açalım. Hazırladığımız iç harcını hamurun yarısına koyalım ve ay şeklinde hamuru kapatalım. Hamurun kenarlarını sıkıca kapatmayı ihmal etmeyelim. Tüm bezelere bu işlemi gerçekleştirdikten sonra uygun bir kızartma tenceresinin içerisinde bolca yağ alıp yağın kızmasını sağlayalım. Yağ kızdıktan sonra, böreği arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirelim. Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin