Bu besinleri sakın buzdolabında muhafaza etmeyin: Direkt zehir saçıyor. Buzdolabınızda varsa hemen çıkartın

Günlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bazı besinleri direkt buzdolabında muhafaza ederiz. Ancak bu hata hem sağlığımızı hem de besinlerin raf ömrünü önemli ölçüde etkiliyor. Eğer bu besinlerden biri bile buzdolabınızda varsa direkt çıkartın. İşte buzdolabında muhafaza edilmemesi gereken besinler

Bu besinleri sakın buzdolabında muhafaza etmeyin: Direkt zehir saçıyor. Buzdolabınızda varsa hemen çıkartın

Farkında olmadan buzdolabında sakladığımız bazı yaygın yiyecekler ne yazık ki sağlığımızı tehlikeye atıyor.

Buzdolabı, günlük yaşantımızı kolaylaştıran ev eşyalarından biridir. Yiyeceklerin uzunca süre bozulmadan tazecik kalmasını sağladığı için mutfaktaki en önemli eşyalar arasında yer alır.

Gıdaları, hatta pişmiş gıdaları bile tekrar tüketilebilecek şekilde raf ömrünü uzatmak için kullanılan buzdolabı, yiyeceklerimi daha uzun süre taze tutmaya yardımcı olsa da her yiyecek için geçerli değildir.

Buzdolabında olmadan daha iyi durumda olan birçok sebze ve yiyeceklerin olduğunu öğrendiğinizde şaşıracaksınız.

İşte asla buzdolabında muhafaza edilmemesi gereken o besinler…

SOĞAN

Soğanlarınız soyulmadıkça asla buzdolabında saklamamalısınız. Çünkü soğuk havaya maruz kalan soğanlar erken küflenmeye ve yumuşak bir hal almasına neden olabilir.

Soğanın yalnızca bir kısmını kullanmayacaksanız, hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak bir gün içinde tüketmeye mutlaka özen gösterin.

DOMATES

Domatesler genellikle buzdolabında saklanır ancak bu yarardan çok zarar getirir. Olgunlaşmamış domatesleri saklarsanız, buzdolabının sıcaklığı domateslerin zarına zarar verebilir.

Bu da tat ve doku kaybına neden olarak domateslerin yumuşak olmasına neden olabilir. Ancak olgun domatesleri plastik torbalarda güvenle buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

PATATES

Soyulmamış patatesler asla buzdolabında saklanmamalıdır. Soğuk sıcaklık, sebzedeki nişastanın şekere dönüşmesine neden olur.

Bu besinleri sakın buzdolabında muhafaza etmeyin: Direkt zehir saçıyor. Buzdolabınızda varsa hemen çıkartın

Şeker amino asitlerle birleşerek sağlığa zarar verebilecek kimyasallar üretir. Ayrıca buzdolabındaki nem de erken bozulmaya neden olabilir.

İdeal olarak, patatesler ağ torbalarda saklanmalı ve karanlık bir alanda saklanmalıdır. Eğer patatesleriniz soyulmuşsa suya batırıp buzdolabına koyabilirsiniz.

KURU YEMİŞ

Pek çok kişi kuru yemişlerin bozulmasını önlemek için kuru meyve ve kuru yemişleri buzdolabına veya dondurucuya koyar.

Bunlar, buzdolabındaki diğer yiyeceklerin kokusunu emerek tatlarının bozulmasına neden olur. Bunun yerine bunları hava geçirmez bir kapta paketleyin ve oda sıcaklığında saklayın. 

EKMEK

Muhtemelen ekmeğinizi alır almaz raf ömrünü uzatmak için buzdolabına atarsınız. Ancak aslında bu hata ekmeğinizin daha çabuk küflenmesine ve bayatlamasına yol açıyor.

Aynı zamanda buzdolabındaki soğuk, ekmeği sert hale getirir. Ekmeğinizi taze tutmak için güneş ışığından uzak ve serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin