Bu 3 rapor Ethem Sarısülük davasının seyrini değiştirecek

Sarısülük'ün dava dosyasına üç çarpıcı bilirkişi raporu girdi.

Google Haberlere Abone ol
Bu 3 rapor Ethem Sarısülük davasının seyrini değiştirecek

Ethem Sarısülük’ün ölümüne ilişkin açılan davanın dosyasına üç çarpıcı bilirkişi raporu girdi. Bir Alman profesörden alınan raporda, Sarısülük’ün vurulmasının “kesinlikle meşru müdafa olmadığı” tespiti yapıldı. Ankara Üniversitesi’nde alınan raporda ise olay anında polis memuruna herhangi bir taş isabet edilmediği belirlendi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde olayın psikolojisine ilişkin alınan raporda da şüpheli polis memurunun “kontrolsüz ve saldırgan” olduğu kaydedildi. 



Gezi eylemlerine destek amacıyla Ankara’da 1 Haziran tarihinde yapılan gösteride polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün ölümüne ilişkin davaya sayılı günler kala dava dosyasına bağımsız bilirkişiler tarafından hazırlanan 3 tane çarpıcı rapor girdi. 



Alman profesörden rapor 

Ethem Sarısülük’ün ölüm anına ilişkin kamera kayıtlarını inceleyerek rapor hazırlayan “Konrad Wolf” Televizyon ve Film Yüksek Okulu Belgesel Yönetmeliği Profesörü Klaus Stanjek çarpıcı tespitlerde bulundu. Stnajek raporunda, şüpheli polis memuru Ahmet Şahbaz’ın eylemler sırasında yere düşen bir göstericiye doğru koştuğuna dikkat çekerek, “Polis koşarken silahını çekiyor. Üç gösterici taş atıyor (taşlar isabet etmiş gibi görünmüyor); polis, yerde yuvarlanan adamın kafasına isabetli bir tekme atıyor. (Bunun hemen öncesinde bu saldırının nedeni olabilecek bir husus mevcut materyallerde görülmüyor.)” 



Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin