BTK'dan GSM operatörlerine siyasi SMS uyarısı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) siyasi SMS'ler konusunda GSM operatörlerini uyardı.

Google Haberlere Abone ol
BTK'dan GSM operatörlerine siyasi SMS uyarısı

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu’nun imzasının yer aldığı, “SMS, MMS, aramalara yönelik önemli uyarı” başlıklı yazı bugün tüm GSM operatörlerine “acil notuyla” gönderildi.

Yazıda, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 15 Mart 2023 tarihli kararında yer alan, “Vatandaşların elektronik posta adreslerine, taşınabilir ya da sabit telefonlarına görüntülü, sesli veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılmasının yasak olduğu” hükmüne atıf yapıldı.

GSM operatörleri SMS'lere karşı, “Şirketinizce ilgili mevzuata aykırı bir SMS gönderiminin yapıldığı veya arama yaptırıldığının tespit edilmesi halinde ilgili mevzuat çerçevesinde yetkilendirme iptali dahil kurumumuzca gerekli tüm işlemlerin yapılacağı hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim” denilerek uyarıldı.

Yazının Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçmene gönderdiği SMS'ler sonrası alınması dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada BTK'ya tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, paylaştığı videoya "Erdoğan'ın zulmü ve yasakları varsa, benim de vicdanına güvendiğim halkım var. Beni ister sevin ister sevmeyin, ama bu videomu herkese yayın, gösterin, anlatın. EYT'den hakkını alamayanların ve sebebi ne olursa olsun bu ülkede mağduriyet yaşayan kim varsa hakkını geri vereceğim!" notunu düştü.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin