BTK, neden alan adı serverlarını istiyor?

DDOS saldırısı, BTK'nin ODTÜ'de bulunan alan adı serverlarını kendi bünyesine alma emelini ortaya çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
BTK, neden alan adı serverlarını istiyor?

İki gündür Anonymous’un Türkiye’deki çeşitli banka ve devlet kuruluşlarına düzenlediği DDOS saldırısını konuşuyoruz.



Bu süre içinde en çarpıcı gelişme, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın “Saldırı yok ‘network upgrade’ çalışması var” açıklaması ve kısa süre eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve yeni Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’ın şu açıklaması oldu:



“ODTÜ ulusal güvenliği savunacak durumda değildir, orası üniversitedir, bu sorumluluğu BTK'ya devretmelidir. ODTÜ, internetle ilgili uluslararası arenada bir sorumluk almıştı. Ancak zaman içinde biz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunu (BTK) kurduk. BTK, Ulaştırma Bakanlığı aracılıyla ODTÜ'deki bu sorumluluğun, bu kuruma devredilmesi gerektiğini bildirdi, talep etti. Ancak ODTÜ bu konuda direniyor. Halbuki yasal düzenlemeler var, kendisini imparator zannediyor bu rektör zannedersem, herkes haddini bilmeli diye düşünüyorum.”



Elvan’ın bahsini ettiği “sorumluluk” alan adı serverları. “nic.tr” denen, Türkiye’de “.tr” uzantılı alan adlarını dağıtan sistem.



“.tr” üst düzey alan adı ve onun altında yer alan ikinci seviye alan adlarının yönetimi ve koordinasyonu 1992’den beri ODTÜ yönetiyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin