BTK, 'herkes dinleniyor' ifadesine tepki gösterdi!

BTK, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı'nın açıklamalarını 'hezeyan' olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
BTK, 'herkes dinleniyor' ifadesine tepki gösterdi!

Yerli dördüncü nesil 4G haberleşme teknolojisi geliştirme projesi ULAK kapsamında düzenlenen bir etkinlikte konuşan Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe, Türkiye'de halen Başbakan da dahil herkesin dinlendiğini belirtti ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) ağır eleştirilerde bulundu. Bir gazetecinin "Türkiye Başbakanı şu an dinleniyor mu?" sorusuna, "Herkes dinleniyor" yanıtını veren Öğe, "Milli bir yazılıma, donanıma sahip olmadan, hiç kimse Türkiye'de dinlemeyi önleyemez" dedi. BTK’nın her yıl gelirlerinin yüzde 20’sinin AR-GE’ye ayrılması gerektiğini belirten Öğe, "Yıllık tutarı 200 milyon Dolar. Ama BTK kendine yakışanı yaptı. Ne yapıyordu BTK bu dönemde. Bu ülkenin Başbakanını dinleyip, dinletip yabancı ajanslara servis yapıyordu. Bugün de beni yanıltmadı aynı şeyi yaptı. Yerli teknolojilerle değil, yabancı teknolojiyle 4G lisanslarını veriyor" dedi.



Projenin başarısız olması gibi bir kaygılarının olmadığını belirten Öğe, "Ama hainler bu ülkede yok olacak. Hainlik sadece dağda teröristlikle olmuyor. Devlet imkanlarıyla koltuklarda oturup, her türlü imkanlarından istifade edip, devletten maaş alıp bu ülkeye hainlik yapanlar var. Ama bunların da hesapları sorulacak. Hainler her zaman hezimete uğrayacak, hiç şüphemiz yok" diye konuştu.



BTK'dan açıklama: Kurumumuzu yıpratmaya yönelik açıklama



Öğe'nin bu ifadelerinin ardından BTK yazılı bir açıklama yaptı.



İşte, o açıklama:



"Savunma Sanayi Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe’nin 17 Nisan 2015 tarihinde basına yansıyan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nu hedef alan açıklamaları gerçekleri yansıtmayan, Kurumumuzu yıpratmaya yönelik açıklamalardır. Bu açıklamalar kamu görevi yerine getiren şahsa yakışmayacak, devlet geleneğine ve teamüllerine aykırı açıklamalardır."



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin