BTK, abonelerle ilgili kararını verdi. D-Smart açıklama yaptı!

Dijital yayın platformu, Bilgi Teknoloji Kurulu'nun (BTK) kararının ardından bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
BTK, abonelerle ilgili kararını verdi. D-Smart açıklama yaptı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu, Doğan TV Digital Platform İşletmeciliği AŞ'nin D-Smart Sinema TV hizmetinin sunulmaması sebebiyle taahhütnamesini veya abonelik sözleşmesini feshetmiş ve bu sebeple cezai bedel yansıtılmış tüketicilere tahakkuk ettirilen tutarları iptal etmesine ve tahsil edilen tutarları 3 ay içerisinde iade etmesine karar verdi.



Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan kararda, Doğan TV Digital Platform İşletmeciliği AŞ, taahhütlü olarak Sinema TV hizmeti alan abonelere, abonelerin herhangi bir tazminat ödemeden Sinema TV taahhütnamesini veya abonelik sözleşmesini fesh edebilme haklarının bulunduğu bilgisini içeren bilgilendirme metnini, şirketin internet sitesi ana sayfasında bir ay süreyle yayınlayacak ve diğer iletişim kanalları (çağrı merkezi, bayiler vb.) üzerinden de bilgilendirme yapacağı belirtiliyordu.



Kararın ardından D-Smart, şu açıklamayı yaptı:



"Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayımlanan bir karar ile ilgili olarak açıklama yapma gereği duyulmuştur.



Söz konusu kararda, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından, 31 Aralık 2013 tarihine kadar Sinema TV hizmeti almakta olan taahhütlü D-Smart abonelerinin, abonelik sözleşmesi ve taahhütnamelerini tazminatsız feshetme yönündeki Şirket uygulamasının abonelere duyurulması talep edilmiştir. Ayrıca, söz konusu abonelere ilişkin olarak herhangi bir tutar tahakkuk ettirilmiş tüketiciler bulunuyorsa, bu tutarların da iade edilmesi istenmiştir.



Belirtmek gerekir ki, 31 Aralık 2013 tarihinde sözleşmesi sona eren Sinema TV kanallarının iletildiği abonelerimizin, abonelik sözleşmeleri veya taahhütnamelerini bu nedenle feshetmek istemeleri halinde kendilerine zaten herhangi bir tazminat tahakkuk ettirilmemiş ve tahsilat yapılmamıştır. Dolayısıyla, D-Smart tarafından iadesi gereken bir tutar da bulunmamaktadır. Abonelerimiz, Sinema TV iletiminin sonlanması nedeniyle sözleşmelerini feshetmek istemeleri halinde, bu yöndeki talepleri, tüm abonelerimizde uygulandığı şekilde hayata geçirilmektedir."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin