BtcTurk çöktü! Binlerce kullanıcı hesabına erişemiyordu... BtcTurk'e erişim sorunuyla ilgili son dakika gelişmesi

Binlerce BtcTurk kullanıcı hesaplarına erişemediklerini, sistemin çöktüğünü dile getirdi. #BtcTurk etiketi kısa sürede Türkiye gündemine girdi. BtcTurk ile ilgili yaşanan erişim sorunuyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. BtcTurk’te erişim sorunu sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
BtcTurk çöktü! Binlerce kullanıcı hesabına erişemiyordu... BtcTurk'e erişim sorunuyla ilgili son dakika gelişmesi

Kripto varlık servis sağlayıcısı BtcTurk'te sabah saatlerinde teknik aksaklık nedeniyle yaşanan erişim sorununun sona erdiğini açıkladı.

Kripto varlık servis sağlayıcısı BtcTurk teknik aksaklık nedeniyle web sitesinde ve mobil uygulamalarında oluşan erişim sorununun sona erdiğini açıkladı.

Şirket BtcTurk Destek adlı Twitter hesabından yaptığı açıklamasında, “#BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında yaşanan erişim kesintileri sona ermiştir. Hesap bilgileriniz ile giriş yaparak tüm Türk Lirası ve kriptopara bakiyelerini görebilirsiniz” dedi.

Şirket daha önce yaptığı Twitter paylaşımında “Servis sağlayıcılarımızdan kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle bazı kullanıcılarımız #BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında erişim kesintileri yaşamaktadır” diye belirtmişti.

MICROSOFT KAYNAKLI SORUN

Türkiye’de büyük bölümü küçük tasarruf sahibi olduğu tahmin edilen çok sayıda yatırımcı dolar bazında fiyatlandığı, ülkedeki yüksek enflasyona karşı koruma oluşturduğu için gündelik değer artışı ve kayıpların yüksek olduğu kripto para piyasasına yönelmişti.

BtcTurk kurucusu Kerem Tibuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Microsoft kaynaklı teknik bir sorun var, arkadaşlar uğraşıyor. Biraz zaman alabilir. Endişelenecek bir durum yok” diye belirtti. (REUTERS)

NE OLMUŞTU

Türkiye'deki popüler kripto para borsalarından biri olan Btc Turk'te 23 Ocak 2022 tarihinde kesinti yaşandı. Yatırımlarını bu platform üzerinden yapan pek çok kullanıcıyı ilgilendiren BtcTürk'ün ana sayfasında 503 hata kodu yer aldı.

BtcTürk tarafından yapılan açıklamada teknik aksaklık nedeniyle mobil ve web sitesinde erişim sorunu olduğu bildirildi.

BtcTurk çöktü! Binlerce kullanıcı hesabına erişemiyordu... BtcTurk'e erişim sorunuyla ilgili son dakika gelişmesi

Btc Turk'te yaşanan internet erişim sorunu mobil uygulama ve web sitesine girişi engelledi. BtcTürk hata kodu 503 hata kodu da sitenin girişinde yer aldı. BtcTürk hata kodu 503, sunucu tarafında bir hata olduğunu ve gelen isteklerin işlenemeyebileceğini belirten HTTP hata kodlarından bir tanesidir. “Service Unavailable” hatası kullanıcıya erişmeye çalıştığı internet sitesinin yer aldığı sunucunun geçici olarak mevcut olmadığını göstermektedir.

Btc Turk'ten konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Değerli kullanıcılarımız,

Servis sağlayıcılarımızdan kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle bazı kullanıcılarımız #BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında erişim kesintileri yaşamaktadır. Teknik ekibimiz konunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.

Etiketler Ekonomi kripto para
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin