Britanya Adalet Bakanı'ndan kadın cinayetleri sorusuna yanıt: Mizojini erkeğe karşı da yanlıştır

Britanya'da Muhafazakar Partili Başbakan Boris Johson'ın eylül ortasındaki kabine değişikliğiyle Dışişleri Bakanlığından Adalet Bakanlığına getirdiği Dominic Raab, "İster erkek kadına isterse kadın erkeğe karşı yapsın, her halükarda mizojini (kadın düşmanlığı) yanlıştır" sözleriyle eski başsavcının bile şimşekleri üzerine çekti.

Google Haberlere Abone ol
Britanya Adalet Bakanı'ndan kadın cinayetleri sorusuna yanıt: Mizojini erkeğe karşı da yanlıştır

İktidardaki Muhafazakar Parti'nin kurultayı sırasında BBC'ye mülakat veren Adalet Bakanı Dominic Raab, 'Londralı kadın Sarah Everard'ın polis cinayetine kurban gitmesinin çektiği tepkilere koşut hükümetin neden mizojiyi nefret suçu ilan etmediği' sorusunu yanıtlarken "İster erkek kadına isterse kadın erkeğe karşı yapsın, her halükarda mizojini yanlıştır" dedi.

Ancak kökenleri antik Yunan'a dayanmakla birlikte 1970'lerden itibaren feminizm tarafından yoğun kullanıma sokulan mizojini kavramı, kadın düşmanlığı anlamına geldiğinden, hedefinin erkek olması imkansız.
Verdiği yanıtla mizojinin anlamını bilmediğini gösteren Raab, böylece soruyu ters yönden cevaplamış da oldu.

ESKİ BAŞSAVCI OKU SAPLADI

Cinsel suç çetelerine ve cinsel tacizcilere yargı karşısında hesap sormasıyla tanınan eski Başsavcı Nazir Afzal, Adalet Bakanı'na "Mizojininin ne olduğunu bilmiyorsan, onu asla bulamazsın" tweetiyle tepki göstermekten kendini alamadı.

SUNUCU SÖZLÜK ANLAMINI OKUDU

BBC'nin mizojinin sözlük anlamıyla ilgili ikazı üzerine "Demek istediğim şuydu... eğer cinsiyetçi temelli hakaretlerden etkin şekilde bahsediyorsak, bu tür şeyleri suç saymanın Sarah Everard davasının kalbindeki sorunu çözeceğini sanmıyorum" izahatını getiren Raab şu iddiada bulundu:

"Mizojinik olsa bile hakaret dilini suç haline getirmek; tehdit, şiddet ve saldırının çok daha üst düzeyiyle, gerçekten lazer keskinliğiyle odaklanmamız gereken hasar ve zararla başa çıkamaz."

 'FEMİNİST DEĞİLİM, ERKEKLER HAKSIZLIĞA UĞRUYOR' DEMİŞTİ

Geçmişte feminist olmadığını söylemiş ve erkeklere haksızlık yapıldığından şikayet etmiş olan Raab, 'kadınların adalet sistemine güven duymasını sağlamanın bir numaralı önceliği olduğunu' savundu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin