Brezilyalı futbol efsanesinden kötü haber geldi! 82 yaşındaki Pele hayatını kaybetti! Pele kimdir? Pele hangi takımlarda oynadı? Pele kaç gol attı?

Kolon kanseri tedavisi için 29 Kasım'dan beri hastanede tedavi gören Pele hayata gözlerini yumdu.

Google Haberlere Abone ol
Brezilyalı futbol efsanesinden kötü haber geldi! 82 yaşındaki Pele hayatını kaybetti! Pele kimdir? Pele hangi takımlarda oynadı? Pele kaç gol attı?

Kolon kanseri tedavisi için 29 Kasım'dan beri hastanede tedavi gören Pele, 82 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Kemoterapi sebebiyle böbrek ve kalbinde de sorunlar yaşayan Pele, 2021'den beri kolon kanseriyle mücadele ediyordu. Dünya Kupası'nı 3 kez kazanan tek futbolcu olan Pele, FIFA tarafından yüzyılın futbolcusu seçilmişti.

PELE KİMDİR?

Edson Arantes do Nascimento veya bilinen adıyla Pele, 23 Ekim 1940 tarihinde dünyaya geldi. Aile tarafından Pepe takma adıyla çağrılırdı ama kuzenleri ve küçük arkadaşları tarafından yaramaz anlamına gelen 'Peli lakabı takıldı, bu lakap zamanla Pele oldu.

1956'dan emekli olduğu 1977'e kadar, hazırlık maçları da dâhil olmak üzere oynadığı 1363 maçta attığı 1279 gol Guinness Dünya Rekorları'nda yer almaktadır.

Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Pelé; Franz Beckenbauer, Alfredo Di Stéfano ve Karl-Heinz Rummenigge gibi futbolcuların yanı sıra FIFA tarafından da "en iyisi" olarak nitelendirilmiştir. 2000'de Diego Maradona ile birlikte FIFA Yüzyılın Oyuncusu ödülünü kazanmıştır.

Etiketler pele
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin