Brezilya 4-1 Güney Kore MAÇ ÖZETİ

2022 Dünya Kupası son 16 turunda Brezilya, Güney Kore'yi 4-1 mağlup etti ve Hırvatistan'ın çeyrek finaldeki rakibi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Brezilya 4-1 Güney Kore MAÇ ÖZETİ

2022 Dünya Kupası son 16 turunda Brezilya ile Güney Kore, Stadyum 974'te karşı karşıya geldi.

Brezilya ilk yarıda bulduğu gollerle mücadeleden 4-1 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı ve çeyrek finale yükseldi. Brezilya'ya turu getiren golleri Vinicius, Neymar(P), Richarlison ve Paqueta kaydetti. Güney Kore'nin tek golü ise Paik Seung-Ho'dan geldi.

Brezilya ile Hırvatistan arasındaki çeyrek final maçı 9 Aralık Cuma günü saat 18:00'de oynanacak.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Brezilya-Güney Kore maçı başladı.

7' Brezilya gol perdesini erken açtı. Raphinha'nın sağ kanattan ceza sahasına çevirdiği topta bomboş kalan Vinicius şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

13' Brezilya'nın kazandığı penaltıda Neymar topu filelerle buluşturarak farkı ikiye çıkardı: 2-0.

17' Brezilya kalecisi Alisson, Hee-chan Hwang'ın ceza sahası dışından attığı sert şutta topu son anda çelmeyi başardı.

29' Casemiro, Marquinhos'un yerden çevirdiği topu tekte harika bir şekilde Richarlison'un önünde bıraktı. Richarlison, ceza sahasında yerden sert bir vuruş yaptı ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

36' Brezilya'dan samba şov! Ceza sahası sol çaprazından Vinicius'un kestiği ortayı gelişine vuruşla ağlarla buluşturan Paqueta skoru 4-0'a getirdi.

Brezilya 4-1 Güney Kore MAÇ ÖZETİ

45+3' Brezilya beşinci gole çok yaklaştı. Sağ kanatta bomboş kalan Richarlison ceza sahasının içine çok rahat girdi. Kaleciyle karşı karşıya vuruşunda Kim Seung-Gyu gole izin vermedi.

45' İlk yarı Brezilya'nın 4-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

47' Güney Kore gole çok yaklaştı. Alisson'la karşı karşıya kalan Min-Son'un vuruşu çok az farkla dışarı gitti.

62' Neymar savunma arkasına sarkan Raphinha ile topu buluşturdu. Raphinha rakibinden sıyrılıp dar açından vuruşunu yaptı ancak kaleci topu son anda kornere çeldi.

68' Sol kanattan yapılan ortada Brezilya savunmasından seken top Hee-Chan Hwang'un önünde kaldı. Alisson, sağ çaprazdan Hwang'un sert şutunda topu son anda çeldi.

76' Paik Seung-Ho'dan şahane bir gol! Ceza sahası dışından çok sert ve düzgün bir şut çıkaran Seung-Ho, Alisson'u mağlup ederek skoru 4-1'e getirdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin