Bozdağ, 'yanlış' habere isyan etti: Güneş gibi ak ve pak bir kadroyuz!

Başbakan Yardımcısı, bir gazetede çıkan haberi yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Bozdağ, 'yanlış' habere isyan etti: Güneş gibi ak ve pak bir kadroyuz!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında dinleme cihazının bulunduğu iddialarına ilişkin, “Bu kadroyu hiçbir yalan, yanlış haber, hiçbir iftira kirletemez çünkü güneş gibi ak ve pak bir kadroyuz, milletimizin her daim gözünün önündeyiz” dedi.



Bozdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Yozgat Belediyesi tarafından yürütülen "Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi" çerçevesinde gerçekleştirilen bina yıkım töreninde yaptığı konuşmada, bir gazetede yer alan "Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında dinleme cihazının bulunduğu iddialarına" ilişkin haberlerin iftiradan ibaret olduğunu belirtti.



AK Parti’nin dinlediğine ilişkin, bunları sağlayanların AK Parti kurucuları olduğuna ilişkin yalan, yanlışlarla dolu bir haber yer aldı" diyen Bozdağ, şöyle devam etti:



"Bir defa AK Parti kurucularının tamamı, sadece kadın kurucular değil erkekler dahil, illerde, ilçelerdeki bütün kurucularımız, haysiyetli, şerefli, onurlu, namuslu, ahlaklı, inançlı, milletperver ve vatanperver insanlardır. Bulundukları yerde bu özelikleri ile temayüz etmişlerdir. Ayrıca liyakatları, donanımları, başarıları ile takdir toplamışlardır. Bugüne kadar yaptıklarımız da bunun şahididir. Bu kadroyu hiçbir yalan, yanlış haber, hiçbir iftira kirletemez çünkü güneş gibi ak ve pak bir kadroyuz, milletimizin her daim gözünün önündeyiz.”



Haberde yer alan isimlerin AK Parti kurucuları ile uzaktan yakından alakası olmadığını vurgulayan Bozdağ, şunları söyledi:



“Şimdi bir haber düşünün, diyor ki AK Parti 'yalan’, diyor ki Başbakanlık 'yalan’, AK Parti kurucusu diyor 'yalan’. Bir haber kurguluyorsunuz, manşete taşıyorsunuz, o haberi bina ettiğiniz üç tane ana kolon var veya ana direk var diyelim. Bunların üçü de yalan üzerine kurulmuş, bunun neresi doğru haber, bunun neresi doğru haberciliktir, namuslu haberciliktir, doğru mu? Böyle bir şey olabilir mi? AK Parti ile ilgili olmayan bir şeyi AK Parti ile irtibatlandıracaksınız, Başbakanlıkta olmayan bir şeyi Başbakanlıkta diye göstereceksiniz, AK Parti kurucusu olmayanları AK Parti kurucusu gibi lanse edip ondan sonra da kamuoyuna bunu pazarlayacaksınız. Bunun adı habercilik değildir, bunun adı doğru haber değildir, bunun adı, bir iftirayı eğer bilerek manşete taşımıyorsanız, bir iftiraya, bir tuzağa düşmektir, ona alet olmaktır, başka türlü izahı yok.” 



Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında bulunan bazı cihazların yargıya intikal ettirildiğini, kurum başkanının da şikayette bulunduğunu ve soruşturma başlatıldığını anımsattı.



"Bunun bir casuslukla, AK Partililerle, AK Parti ile Başbakanla ilgisini kurmak için çok fazla emeğe, gayrete ihtiyaç var ama bu emekle de gayretle de olacak iş değildir" diyen Bozdağ, şunları kaydetti:



"Buradan bu yalan, yanlış haberi bir kez daha kınıyorum. Bu haberi yapanların özür dilediklerini gördük. Tabi bu erdemi göstermiş olmalarını da takdir ettiğimi buradan ifade etmek isterim ama herkesin haberciliğini de doğru yapması lazım.”  AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin