Böyle vicdansızlık görülmedi: Depremin ilk gününde depremzedeleri işten çıkarttılar! Depremzedelere daha işe girmeden istifa mektubu imzalatmışlar

Adıyaman'da vicdansızlığın tanımı olabilecek bir iddia ortaya atıldı. Adıyaman'da 11 işçi çalıştıkları pizzacıdan depremin ilk günü çıkartıldıklarını söyledi. Afetzedelerin iddiasına göre istifa etmiş gözükseler de bundan kendilerinin haberi yok.

Google Haberlere Abone ol
Böyle vicdansızlık görülmedi: Depremin ilk gününde depremzedeleri işten çıkarttılar! Depremzedelere daha işe girmeden istifa mektubu imzalatmışlar

Adıyaman’da Dominos Pizza’nın Altınşehir ve Merkez şubesinde çalışan afetzede 11 işçinin depremin ilk günü işten çıkartıldığı iddia edildi. 

BirGün'den Dilan Esen'in haberine göre, Dominos’ta çalışan işçiler, e-Devlet’e baktıklarında 6 Şubat’ta işten çıkarıldıklarını gördü. Bunun üzerine şube müdürlerini arayan işçiler, işten çıkarmanın onların da bilgisi dâhilinde olmadığını öğrendi. e-Devlet’te ‘istifa’ yazdığını belirten işçiler, bu nedenle işsizlik maaşı bile alamadıklarını söyledi.

İŞE GİRİŞİ YAPILMADANİSTİFA MEKTUBU İMZALATMIŞLAR

İşten çıkartılan işçilerden biri, Aralık 2021’de çalışmaya başladığını ve işe başladıktan 3 gün sonra sigortasının yapıldığını belirtti. İşe girişinin yapılmasından önce istifa mektubu ile ona benzer bazı belgeler imzalatıldığını öne süren işçi, “Bunu imzalamazsam zaten beni işe almazlardı. İşten çıkışım da 6 Şubat’ta yapıldı. Evimiz yıkılmış, kardeşim yaralandı depremde. Komşularımız, akrabalarımız vefat etti. Biz onları enkazdan kurtarmaya çalışırken onlar bizim işten çıkışımızı vermişler. Müdürümüzle görüştük ama kendisinin haberinin olmadığını söyledi. Genel müdürle konuşmuş o da bilmiyormuş. Muhtemelen işyerinin sahibi işten çıkardı, o da Urfa’da” dedi.

Bir diğer işçi ise Mart 2022’de işe başladığını ve kendisinin de 6 Şubat’ta işten çıkartıldığını aktardı. Şirketin muhasebecisiyle konuştuğunu ifade eden işçi, şunları dile getirdi: “Muhasebeciyle görüştüm, işyeri kapandığından dolayı işten çıkartıldığımızı söyledi. Ben de neden belli başlı elemanların çıkarıldığını sordum. Çünkü devletin verdiği imkânlardan yararlanamadık, ailemize bakmakla yükümlüyüz. O da bana bilmediğini söyledi. Normalde 8 saat çalışma süresi ama biz 9-10 saat çalışıyorduk. Depremden dolayı kalacak yerimiz olmadığı için şehir değiştirdim. Böyle bir uygulamayı kabul etmiyoruz.”

"AİLEMİ Mİ KURTARAYIM SGK İLE Mİ UĞRAŞAYIM?"

Diğer bir işçi de Temmuz 2022’de işe başladığını söylerken şunları ifade etti: “Deprem olduğunda sabah kendimizi dışarı attık, onlar neyin peşinde? Biz depremle uğraşırken, enkazdan yakınlarımızı çıkarmaya çalışırken e-Devlet’te gördük. İşten çıkartılmadan önce belediye eleman alacaktı. başvurmak istedim sigortam olduğu için kabul etmediler ama alım bittikten sonra işten çıkarttılar. Alımlar bittikten sonra işe alınsam ne alınmasam ne… e-Devlet’ten bakıyorum işten çıkışım yapılmış. Benim rızam olmadan deprem gününde nasıl çıkışım yapılıyor? Onlar işten çıkarmamış da istifa etmişim gibi görünüyor. Benim rızam olmadan nasıl istifa verebilirim? Deprem gününde ailelerimizi kurtarmaya mı çalışayım yoksa SGK ile mi uğraşayım?”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin