Böyle müezzin böyle olay görülmedi: Müezzin kendisine namazı yanlış kıldırıyor diyen adamı bıçakladı! Müezzin cami cemaatinden birini bıçakladı

Sultangazi İlçesi Zübeyde Hanım Mahallesi’nde bulunan Hz. Ali Cami’nde gönüllü müezzin olarak namazları kıldıran Ali Turan (77) ile cami cemaati arasında huzursuzluk çıktı. Yaşanan gerginlik az daha ölümle sonuçlanacaktı. Müezzin 'namazı yanlış kaldırıyor’ söylentisini çıkarmakla suçladığı cemaatten bir kişiyi bıçakladı. Gönüllü müezzin 'kasten öldürmeye teşebbüsten' tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Böyle müezzin böyle olay görülmedi: Müezzin kendisine namazı yanlış kıldırıyor diyen adamı bıçakladı! Müezzin cami cemaatinden birini bıçakladı

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, olay geçen 13 Kasım akşamı yaşandı. Sultangazi İlçesi Zübeyde Hanım Mahallesi’nde bulunan Hz. Ali Cami’nde gönüllü müezzin olarak namazları kıldıran Ali Turan (77) ile cami cemaati arasında huzursuzluk çıktı.

Cemaat, imam İbrahim Sürün’ün (59) camiye gelmemesi ve sık sık tatile gitmesinden rahatsızlık duymaya başladı. Cami cemaati, Ali Turan’ın, namazları kıldırmasının da Sürün’ün görevini yapmamasına vesile olduğunu öne sürdü. Cemaat üyeleri arasında, Turan’ın namazları yanlış kıldırdığı söylentileri de yayıldı.

13 Kasım akşamı saat 18.30 sıralarında ise, camiden çıkan Uygun ile Turan, caminin birkaç yüz metre uzağındaki bir sokakta karşılaştı. Turan, cebinden çıkardığı bıçakla Uygun’u karnından ve göğsünden bıçakladı. Çocukları, bıçakla yaralanan babalarını Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Hayati tehlikesi bulunmayan Uygun’un durumu, hastane polisi tarafından ilçe emniyet müdürlüğüne bildirildi. Asayiş Şube polisleri hastaneye geldi.

Polis ekipleri, bilgi sahibi sıfatı ile İmam İbrahim Sürün’ün ifadesini aldı.

"ALİ TURAN’A KAFAYI TAKMIŞLAR”

32 yıllık imam olduğunu söyleyen Sürün verdiği ifadede, “Camimde müezzin yok. Kadro çıktı ama ataması daha yapılmadı. Cami cemaatinde bu işi gönüllü olarak yapanlar var. Kim müsait olursa müezzinlik işini o yapar. Benim cenaze ve düğün işlerim olduğu için bunun bilgisini müftülüğü vermiştim” dedi. “Vakit namazlarını Ali Turan kıldırıyordu” diyen Sürün, “Cami cemaatinden birkaç kişi, Ali Turan’a, ‘sen bu işi yapmayacaksın. Sen bu işi üstlendiğin için hoca camiye gelmiyor’ demişler. Daha sonra aralarında tartışma büyümüş. Ali Turan’a kafayı takmışlar” dedi.

Bu durumdan haberdar olan Turan, İmam Sürün ile görüşerek, söylentilerin arttığını söyledi. İddiaya göre Sürün, Turan’a, “Sorun olmaz. Daha önce de benzer şeyler söylediler. Sen görevini yapmaya devam et” dedi. İmam, gönüllü müezzine herhangi bir sorunun çıkmayacağını söylese de cami cemaati arasında hoşnutsuzluk arttı. Turan, hakkındaki söylentileri çıkaran kişinin, vakit namazlarını her gün camide kılan Faik Uygun olduğu öğrendi.

Bıçakla yaralanan Faik Uygun’un oğlu S. Uygun (36) ise, bilgi sahibi sıfatı ile alınan ifadesinde “İmam camiye gelmediği için, cemaat kendi aralarında namaz kıldırmaya başladı. Bunun üzerine, dedikodular oluşmuş. Ali Turan’ın namazı yanlış kıldırdığını söylemişler, tartışma çıkmış” diye konuştu.

‘ÖNÜMÜ KESTİLER KENDİMİ SAVUNDUM’

Uygun’u yaraladığı kanlı bıçakla göz altına alınan Ali Turan ise ifadesinde şunları söyledi:

“Akşam namazından sonra camiden çıktım eve gidiyordum. Önümü, Faik Uygun ile H. isimli kişi kesti. Beni, kuytu bir köşeye çektiler. Akabinde, Faik isimli kişi bana vurmaya başladı. Ben, kendimi koruma amaçlı, üzerimde bulunan meyve bıçağımı rastgele savurdum. Bunu, kendimi koruma amacı ile yaptım. Kasıtlı olarak bıçak saplamadım”

GÖNÜLLÜ MÜEZZİN HALEN TUTUKLU

Emniyet ifadesi sonrası adliyeye sevk edilen Turan, sulh ceza hakimliğine, tutuklanması talebi ile sevk edildi. Gaziosmanpaşa 3. Sulh Ceza Hakimliği’nde sorgusu yapılan Turan, emniyette verdiği ifadesini tekrarladı. Hakimlik, Turan hakkında ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan tutuklama kararı verdi. Turan’ın halen tutuklu olduğu, olaya ilişkin soruşturmanın da devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin