Böyle canilik görülmedi: Köpeğe bomba bağlayıp askerlerin arasına gönderdiler. Büyük bir facia kıl payı atlatıldı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'daki yasa dışı Ermeni güçleri tarafından Azerbaycan askerlerine karşı bomba taşıyan köpekle saldırı girişiminde bulunulduğunu duyurdu. Azerbaycan askerleri hem bombayı etkisiz hale getirdi hem de köpeği kurtardı.

Google Haberlere Abone ol
Böyle canilik görülmedi: Köpeğe bomba bağlayıp askerlerin arasına gönderdiler. Büyük bir facia kıl payı atlatıldı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yasa dışı Ermeni güçlerin, Hocavend ilinde nöbet tutan Azerbaycan askerlerine karşı üzerinde uzaktan kumandalı el yapımı bomba bulunan köpekle terör eylemi gerçekleştirme girişiminde bulunduğu bildirildi.

Bomba taşıyan köpeğin Azerbaycan askerlerince yakalandığı ve bomba düzeneğinin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Köpek de kurtulmuş oldu.

Açıklamada, "Belirli Konvansiyonel Silahların Kullanımının Yasaklanması veya Sınırlandırılması Sözleşmesi'nin mayınların, bubi tuzaklarının ve diğer cihazların kullanımına ilişkin yasaklamalar veya kısıtlamalara ilişkin protokolü'ne zıt olan bu eylemi şiddetle kınıyoruz. Hayvanların suikast amacıyla kullanılması ahlak dışı bir eylemdir ve biz bunu terör eylemi olarak değerlendiriyoruz." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin