Boston’da Türk filmleri zamanı

16 Mart'ta Yüksel Aksu'nun 'İftarlık Gazoz' filmi ile başlayacak olan festival, 2 Nisan'da Zeki Demirkubuz'un 'Kor' filmi ile sona erecek.

Google Haberlere Abone ol
Boston’da Türk filmleri zamanı

6. Boston Türk Film ve Müzik Festivali film programı, 16 Mart'ta Yüksel Aksu'nun 'İftarlık Gazoz' filmi ile başlayacak ve 2 Nisan'da Zeki Demirkubuz'un 'Kor' filmi ile sona erecek.



Kuzey Amerika’daki en eski ve saygın Türk film festivallerinden birisi olan BTFMF’nin bu yılki programında toplam 25 film yer alıyor. Festival filmlerin ardından konserler ve fotoğraf sergisi ile 23 Nisan’a kadar sürecek.



BOSTON’A TÜRK FİLMİ ÇIKARMASI



Bu yıl 16’ncı yaşını kutlayan, Boston Globe da dahil olmak üzere bölgenin saygın, yayın organlarında da yer verilen Boston Türk Film Festivali, kapsamlı programıyla çağdaş Türk sinemasının seçkin örneklerini ve yönetmenlerini bir kez daha Amerikalı izleyicilerle buluşturuyor. Festival programında yer alan 18 filmin ise Kuzey Amerika’da ilk gösterimleri yapılıyor. Programdaki filmlerin yüzde yirmisinde kadın yönetmenlerin imzası bulunuyor.



DHA’da yer alan habere göre; festival 16 Mart’da Yüksel Aksu’nun ‘İftarlık Gazoz’ filminin Boston Güzel Sanatlar Müzesi’ndeki gösterimi ile başlıyor ve filmin gösterimini takiben müzede bir de açılış resepsiyonu yer alıyor. Festival programı: Onur Karaman’ın ‘Atilla’nın Geçtiği Yer’, Ümit Köreken’in ‘Mavi Bisiklet’, Çağıl Nurhak Aydoğdu’nun ‘Yarım’, Ozan Açıktan’ın ‘Annemin Yarası’, Mehmet Kurtuluş ve Ayşe Ünal’ın ‘Kötü Kedi Şerafettin’, Görkem Yeltan’ın ‘Yemekteydik ve Karar Verdim’, Talip Karamahmutoğlu’nun ‘Mezarcı’, Çiğdem Sezgin’in ‘Kasap Havası’, Uğur Yücel’in ‘Yazı Tura’ ve ‘Ejder Kapanı’, Yavuz Turgul’un ‘Muhsin Bey’, Rıza Sönmez’in ‘Orhan Pamuk’a Söylemeyin Kars’ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var’, Özcan Deniz’in ‘İkinci Şans’, Atalay Taşdiken’in ‘Arama Motoru’, Hacı Mehmet Duranoğlu’nun ‘Bir Filmi Aramak’, Mete Gümürhan’ın ‘Genç Pehlivanlar’, Barış Kaya ve Soner Caner’in ‘Rauf’, Bedran Güzel’in ‘Küçük Esnaf’, Kıvanç Sezer’in ‘Babamın Kanatları’ ve Zeki Demirkubuz’un ‘Kor’ adlı filmlerinden oluşuyor.



MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ UĞUR YÜCEL’E



11’ıncı yılını kutlayan Boston Türk Film Festivali Türk Sineması’nda Mükemmellik Ödülü’nün bu yılki sahibinin Uğur Yücel olduğu açıklandı. Ünlü aktör ve yönetmene ödülü 24 Mart’ta Boston Güzel Sanatlar Müzesi’nde ‘Muhsin Bey’ filminin yenilenmiş kopyası Kuzey Amerika ilk gösteriminden sonra düzenlenecek bir törenle verilecek.



2007’den beri BTFF tarafından her yıl bir yönetmene Türk sinemasına katkılarından dolayı verilen ödülün önceki yıllardaki sahipleri; Zeki Demirkubuz, Reha Erdem, Nuri Bilge Ceylan, Yeşim Ustaoğlu, Derviş Zaim, Tayfun Pirselimoğlu, Erden Kıral, Reis Çelik, Onur Ünlü ve Çağan Irmak olmuştu.



MÜZİK PROGRAMINDA, ÖZGÜN RESİTAL VE KONSERLER



Festivalin müzik programı Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konzertmeisteri Jülide Yalçın ve piyanist Elif Önal’ın sunacağı keman ve piyano resitali ile 6 Nisan’da başlıyor. Türkiye’nin ilk profesyonel kadın neyzeni Burcu Karadağ ve kanun virtüözü Tahir Aydoğdu’nun 13 Nisan’daki konseri ve kanun ve ney atölyeleri ile devam eden festival, 22 Nisan’da Neotolia Grubu’nun geleneksel türküleri ve Anadolu’da varolmuş uygarlıkların müziklerini kendi yorumları ve düzenlemeleri ile sunacakları konseriyle sona eriyor.



ANADOLU MEDENİYETLERİN VE KÜLTÜRLERİN KAVŞAĞI



Festival çerçevesinde ayrıca bir de fotoğraf sergisi düzenleniyor. Sanatçı Erkut Onart’ın özgün fotoğrafları ‘Anadolu – Medeniyetlerin ve Kültürlerin Kavşağı’ başlığıyla Boston Üniversitesi Howard Thurman Center’da 3-23 Nisan tarihleri arasında sergileniyor.



Boston Türk Film Festivali’nin bu yıl da yüksek kalibreli ve zengin bir programla sinemaseverlerin karşısına çıktığını belirten festival kurucu direktörü Erkut Gömülü, festival aracılığıyla Türk sinemasının ve yönetmenlerinin ve genelde Türkiye’nin ABD’deki tanıtımına önemli bir katkı sağlandığını ifade etti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin