Boston saldırısında Çeçen zanlı yakalandı

ABD'de Boston maratonu saldırısını düzenledikleri iddia edilen zanlılardan Cahar Tsarnaev, yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Boston saldırısında Çeçen zanlı yakalandı

ABD'de Boston maratonu saldırısını düzenledikleri iddia edilen iki zanlıya yönelik operasyon sonucunda Çeçen zanlılardan hayatta kalan Cahar Tsarnaev, kentin dışındaki bir evin arka bahçesinde yakalandı.



Polis'in zanlının yaralı halde yakalandığını ve durumunun ciddi olduğunu belirtti. Polis, Boston yakınlarındaki Watertown'da köşeye sıkıştırdıkları 19 yaşındaki Cahar Tsarnaev ile silahlı çatışma yaşandığını açıkladı. Cahar Tsarnaev, suç ortağı olduğu düşünülen ağabeyinin ölümüne neden olan çatışmanın ardından, muhtemelen yaralı halde yaya olarak kaçmıştı. Dün zanlıları yakalamak üzere başlatılan geniş kapsamlı operasyon nedeniyle kentte hayat durma noktasına geldi.

Pazartesi günkü Boston Maratonu'nu hedef alan saldırıda 170'ten fazla kişi yaralanmıştı. Zanlıların böyle bir saldırıyı neden düzenledikleri konusu gizemini korumaya devam ediyor.



İhbar üzerine yakalandı



Başkan Barack Obama dün gece düzenlediği basın toplantısında zanlıların neden böyle bir saldırı düzenlediklerine ve başka kişilerden yardım alıp almadıklarına dair cevapları araştıracağına söz verdi. Polis gazetecilere zanlının Massachusetts'de bir hastanede tedavi altına alındığını, boynuna ve bacağına isabet eden kurşunlar nedeniyle ciddi biçimde yaralı olduğunu açıkladı. Cahar Tsarnaev yetkililerin şehir genelindeki sokağa çıkmama uyarısının kaldırılmasından ve yolların trafiğe açılmasından kısa süre sonra ele geçirildi.



Haberin devamı için tıklayınız 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin