Bostancı Metrosu için İBB'den görkemli tören. İBB Başkanı İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Akşener ve liderler Bostancı Metrosu açılışına katıldı

İstanbul’un Anadolu yakasında 3 önemli metro hattını birbirine bağlayan Dudullu-Bostancı Metrosu'nun açılışı için tören düzenlendi. Törene İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Canan Kaftancıoğlu ile birçok partinin temsilcisi katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Bostancı Metrosu için İBB'den görkemli tören. İBB Başkanı İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Akşener ve liderler Bostancı Metrosu açılışına katıldı

Yüklenici firmaları arasında Kalyon Holding’in de bulunduğu Dudullu- Bostancı Metro Hattı’nın açılış töreni bugün yapıldı.

Törene Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte katıldı.

Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlayarak 1.7 milyon nüfusa hizmet edecek olan Dudullu – Bostancı metrosu açılışı yapıldı.

Törende konuşma yapan İBB Başkanı İmamoğlu, Altılı Masa'nın temsilcilerine seslenerek, "Hoş geldiniz sefalar getirdiniz" dedi. En zor şartlarda iş üreten bir ekip olduklarını vurgulayan İmamoğlu, "Ağustos 2022'de başlattığımız 150 günde 150 projenin final açılışındayız. Gerçi biraz hızlı gitmişiz; 150'nci değil 190'ıncı projenin açılışını beraber yapıyoruz. Hepinizin huzurunda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

"İBB'nin en önemli sınavı metro sınavıdır. Metro medeniyetin başat seviyesidir. Birçok önde gelen kent, İstanbul'u bu yarışta geride bıraktı. O nedenle göreve gelir gelmez metro yapmayı İstanbul için bir onur meselesi haline getirdik. Ne dünyadan ne Avrupa'dan bu konuda geri kalamazdık, o nedenle görevde kaldığımız sürenin yarısını metroya ayırdık.

Hayata geçirdiğimiz metro 46,2 kilometreye ulaştı, daha fazlasının yapımına da devam ediliyor.

Metro yapımında tüm başkanların emekleri vardır ama sıralamaya girmeyeceğim. Bazı başkanlarımızda kilometrelerden bahsedilirken, bazıları metreyle ölçülüyor. Biz nezaketi elden bırakmadan devam edeceğiz."

"HAMDOLSUN İKİSİNİ DE YAPTIK"

"Ne derler biliyor musunuz "Aman dikkat et, millet yerin altını görmez. Alt yapıya değil üst yapıya yatırım yap." Biz ikisini de beraber yaptık hamdolsun. Bu 46 kilometrede emeği bulunan bizden önceki başkanlara, müteahhitlere, çalışanlara dolu dolu teşekkür ediyorum. Hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye'de rakibe teşekkür etmek, rakibi tebrik etmek bu iktidar sayesinde tarih oldu. "Aman ona teşekkür etme, hepsini ben yaptım benden önce bir şey yoktu." de zihniyetiyle karşı karşıyayız.

AKP'li bir kardeşimizin ilçesinde yaptığımız bir açılışta, değerli kardeşim bize teşekkür etti diye başına gelmeyen iş kalmadı. Ben o hak yiyenlerden olmadım, olmayacağım. O nedenle sadece teşekkür etmeyeceğim, ağız dolusu teşekkür edeceğim. Devlet devamlılıkla ayaktadır, bugün birkaç yılı konuşanlar tarih içinde kum tanesi gibidir. Dediğim gibi istatistik bilimini severim ama detaylarına girip kalbini kırmayacağım. Bu istatistiki verileri açıklamaya belki gerek vardır ama onu başka usullerde yaparız. Çünkü derdim kimseye nispet yapmak, kendimizi öne çıkarmak değildir ve olamayacak. Çünkü bu cennet vatan hepimizin."

Bostancı Metrosu için İBB'den görkemli tören. İBB Başkanı İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Akşener ve liderler Bostancı Metrosu açılışına katıldı

"İMAMOĞLU'NUN KILINI DAHİ TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Törende konuşan Kılıçdaroğlu, "Genel başkanlar da ifade ettiler, 'Ekrem İmamoğlu'nu asla teslim etmeyeceğiz' diye. Ekrem İmamoğlu’nun kılını dahi teslim etmeyeceğiz. Söyledim bu yola girerlerse cehennemin kapılarını açmış olurlar. Bu kadar sert, bu kadar net, bu kadar erkekçe söylüyorum. Bu memleket kolay kurulmadı. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Sayın genel başkanımızın dediği gibi geldikleri gibi gidecekler. Sadece gitmeyecekler Allah nasip ederse emekli edeceğiz onları. Siyaset arenasından sileceğiz. İstanbul kadim bir kent. İstanbul'a yetkiyi veren İstanbullu, yetkili alacak olan da İstanbulludur. Dolayısıyla Ekrem Bey'in verdiği hizmeti sindiremiyorlar. Belediye başkanlarımızın verdiği hizmeti sindiremiyorlar. İstanbul'u beton ormanına çevirdiler. Bunu da gayet iyi biliyoruz ama Ekrem başkan İstanbul'u dünyanın incisi haline getirecek. Bu konuda hiç kimse endişe duymasın. Ve biz bu görevi hep birlikte yapacağız" dedi.

Bostancı Metrosu için İBB'den görkemli tören. İBB Başkanı İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Akşener ve liderler Bostancı Metrosu açılışına katıldı - Resim : 2

AKŞENER: HAKKINIZI HELAL EDİN

Metro açılışında kürsüye gelerek konuşma yapan İYİ Parti lideri Akşener, İmamoğlu'nun görevden alınma ihtimali hakkında değerlendirmede bulundu. Akşener, İmamoğlu'na, "Seni verirsek Muhittin Böcek'i vermiş oluruz, Ankara'yı vermiş oluruz" diyerek seslendi. 

Akşener şu ifadeleri kullandı: "Bugün bir açılış için buradayız, ama bu sıradan bir açılış değil. Şimdi biraz sinirlerini bozayım mı birilerinin? İşte bu açılışları yaptığı için belediye başkanımıza tuzak kuruluyor. Biz bunu helal oylarımızla değiştireceğiz, o yüzden korkuyorlar. Korkutmaya da devam edeceğiz, eğlenin azıcık.

İstanbul gibi bir şehri nasıl alırlar dendi, bir şey olmamışsa bir şey oldu dediler. Canan Başkanıma ve Buğra Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Allah ikinizden de razı olsun, o sandıklara o insanları koymasalar gerçekten bir şey olacakmış. Demek ki tedbirimizi almalıymışız, tedbir almayınca ne oluyormuş? O ağabeyler yere yapışıyormuş.

Seni verirsek Muhittin Böcek'i vermiş oluruz, Ankara'yı vermiş oluruz.

Bostancı Metrosu için İBB'den görkemli tören. İBB Başkanı İmamoğlu, Kılıçdaroğlu, Akşener ve liderler Bostancı Metrosu açılışına katıldı - Resim : 3

 "TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNDE DEMOKRASİYİ İNŞA ETMEYE KARARLIYIZ"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu de “Farklı siyasi partilerdeniz. Ama ortak bir perspektifimiz var. Dün geçiş süreci yol haritamızı, ortak politikalar metnimize göre tamamlama aşamasına geldik. Bir mimari inşa ediyoruz Aziz İstanbullular. İstiyoruz ki; devletimiz Süleymaniye kadar estetik bir yapıya kavuşsun. İstiyoruz ki; devletimiz Boğaziçi kadar estetik bir yapıya kavuşsun. Bu mimarinin ana taşlarını sütunlarını da okuduk. Güçlendirmiş parlamenter sistemi ilan ettik. Temel ilkeler ve hedeflerimizi paylaştık. Anayasal reform paketimizi, seçim güvenliğimizi milletimize arz ettik. Dünkü iki önemli çalışmayla birlikte şunu ortaya koyduk. Biz genel başkanlar, bütün şahsi planlarımızı, parti hesaplarımızı kenara koyarak ortak bir iradeyle, ortak bir yol haritasıyla Türkiye'nin geleceğinde demokrasiyi inşa etmeye kararlıyız. İşte buradan bir kez daha bu güzel vesileyle nasıl İstanbul'a hizmet etmek bütün insanlığa hizmet etmekle, emin olunuz Türkiye Cumhuriyeti'ni yüzüncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu cumhuriyete hizmet etmiş bütün büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Yüzüncü yılında demokrasiyle taçlandırıp gelecek yüzyıllara çok güçlü ve itibarlı bir ülke, emanet etmek bizim için asli görevdir" şeklinde konuştu.  

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Dudullu-Bostancı metro hattı, resmen İstanbulluların hizmetine girmiş oldu. Kılıçdaroğlu, Akşener, Davutoğlu ve  İmamoğlu, Bostancı İstasyonu’ndan Parseller İstasyonu’na kadar yeni hattı deneyimledi.  

4 İLÇEDEN GEÇECEK, 1,7 MİLYON VATANDAŞA HİZMET VERECEK

İBB; 4 ilçeden geçecek 14,3 km uzunluğundaki 13 istasyonlu (Bostancı, Emin Ali Paşa, Ayşekadın, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Mevlana, İMES, Modoko-Keyap, Dudullu, Huzur, Parseller) Dudullu-Bostancı metro hattının yapımına, 26 Şubat 2016’da başladı.  Metro hattı; Anadolu Yakası’nda, toplamda yaklaşık 1,7 milyon kişinin yaşadığı Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlıyor. Hat ile deniz hatları ve diğer raylı sistem hatlarıyla farklı noktalarda entegrasyon sağlanıyor. Son teknoloji elektro-mekanik sistemle yapılan hat, “Tam Otomatik Sürücüsüz Metro" olarak hizmet verecek ve 90 saniyede bir sefer yapılabilecek. Bostancı – Dudullu arasını 21 dakikaya indirecek metroyla, saatte tek yönde 44 bin 400 yolcu taşınabilecek. İstasyonlarda güvenlik için rayla düşmeyi engelleyici “Tam Boy Peron Ayırıcı Kapılar" kullanıldı. Yatırım kapsamında, Bostancı’da 869, Kozyatağı’nda da 1.962 olmak üzere toplamda 2 bin 831 araçlık yer altı otoparkı yapılıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin