Borsanın ne zaman 9 bin 900 olacağını açıkladı. Uzmanından acil çağrı: Dengeler değişti. Borsa yatırımcıları ne yapmalı?

Borsa en son 8 bin 500 seviyelerine kadar yükseldikten sonra hızla geriledi. Ara ara yükselmeye ve düşmeye devam eden BIST 100 endeksinde kritik seviyenin 8 bin olduğunu belirten Analist Eda Karadağ, borsadaki son durumu değerlendirdi ve borsanın ne zaman yeniden yükseleceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Borsanın ne zaman 9 bin 900 olacağını açıkladı. Uzmanından acil çağrı: Dengeler değişti. Borsa yatırımcıları ne yapmalı?
Medyatava

Borsada dalgalı seyir devam ederken Analist Eda Karadağ bütün yatırımcıların bilmesi gereken kritik bilgileri açıkladı.

Haziran ayı itibarıyla borsanın yükselişi için güzel haberle birlikte endeksin hızla yükseldiğini ancak sonrasında jeopolitik nedenlerle yeniden düşüşe geçtiğini kaydeden Karadağ, 'Dengeler değişti' diyerek son durumu değerlendirdi.

BIST 100'de yükseliş esnasında hedefin 9 bin 900 olduğunu kaydeden Karadağ, borsanın 8 bini ne zaman kıracağını açıkladı.

"BORSA TARAFINDA DENGELER DEĞİŞTİ"

"Borsa tarafında gerçekten dengeler değişti." diyen Karadağ borsada teknik anlamda grafiğin iç açıcı duymadığını belirtti ve BIST 30'da yabancıların satış yaptığını, bu durumun endeksi aşağı çektiğini söyledi. 

BORSANIN NE ZAMAN 9 BİN 900 OLACAĞINI AÇIKLADI

Borsanın ekim ayının başında 8 bin 562 puanla son zirvesini gördüğünü ve bu kapsamda yıl sonu beklentilerinin 9 bin 900 olduğunu belirten Karadağ Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler nedeniyle senaryoların değişmeye başladığını ve hedefin her an güncellenebileceğini kaydederek, "Bu da aşağı yönde tepki vermesine yol açtı. Bilanço sezonuna denk gelmesi açısından üzücü oldu çünkü umutluyduk. Ama jeopolitik risklerin baskın kalmasıyla bilançolar geride kaldı, borsa çok destekleyemedi. Sezon da bittiği için bu saatten sonra 3. çeyreklerin etkisini görmeyiz ancak gelecek sene ocak ortası itibarıyla 4. çeyrek finansal sonuçlarına dair beklentiler yavaş yavaş fiyatlanır. Şubat ayında da bol bol finansallar açıklandıkça etkisini görürüz tabi olası bir haber, risk veya savaşla karşılaşmazsak." dedi.

BORSADA GELECEK HAFTADA NELER OLACAK?

Borsanın ivme kaybettiğini ve toparlanamadığını kaydeden Karadağ, "Belki gelecek dönem açısından halen cazibesini koruyor ama kısa vade açısından bakacak olursak belirsizlikler nedeniyle borsa bir süredir yatay ve sıkışık ve bu hafta da bu seyrin devam edeceğini düşünüyorum." dedi.

BORSANIN 8 BİNİ NASIL KIRACAĞINI SÖYLEDİ

Açıklamalarına devam eden Karadağ, "Destekleyici bir hikaye bulursa o zaman yeniden o aşamadığımız 8 bin puanları aşıp yukarı yönde ivmesini hızlanabileceğini düşünürüz ama biraz zaman verelim belki yoruldu hazirandan beri çok hızlı bir performans sergiledi." dedi.

YATIRIMCILARIN KAFASI KARIŞMIŞ OLABİLİR

YouTube'da Nasıl Bir Ekonomi kanalına konuşan Karadağ, KKM, tahvil konularda yatırımcıların da kafasının karışmış olabileceğini kaydetti ve, "Önümüzdeki aylarda ben tekrardan o temponun yukarı yönde sürebileceğini de öngörüyorum". dedi.

Borsaya talebin enflasyondan korunmak için yatırımcıların yoğun olduğu dönemde yaşandığını kaydeden Karadağ, yatırımcının dezenflasyon sürecini görene kadar borsaya yatırım yapmaya devam edebileceğini belirtti.

Yatırım tavsiyesi değildir...

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin