Borsa'nın ne kadar düşeceğini açıkladı. 30 yıllık yatırımcı Tuncay Turşucu uyardı. Borsa yeniden yükselecek mi?

Borsa son dönemdeki artışıyla yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Ancak geçtiğimiz hafta havacılık, banka endekslerindeki düşüşle BIST 100 de geriledi. Haftaya düşüşle başlayan BIST 100 hakkında bir yorum da 30 yıllık yatırımcı Tuncay Turşucu'dan geldi. Borsa yatırımcıların akıllarındaki sorular bir bir yanıt buldu.

Borsa'nın ne kadar düşeceğini açıkladı. 30 yıllık yatırımcı Tuncay Turşucu uyardı. Borsa yeniden yükselecek mi?

Borsa yatırımcıları uzmanların borsa yorumlarını yakından takip ediyor. Uzun vadede yükselen borsa yatırımcılarına kazanç sağlarken, eris varyantının Türkiye'de görülmesi gibi sebeplerden dolayı borsada satış gerçekleşti.

Bazı yatırımcılar kardan zarar bazıları ise ana paradan zarar ederken 30 yıllık yatırımcı Tuncay Turşucu, borsada olan biteni anlattı.

Endekste geçen hafta yüzde 4,36 bankacılıkta yüzde 8,7 gibi düşüş olduğunu söyleyen Tuncay Turşucu, "Banka endeksi de elbette ki endeks üzerinde etkili oldu. Cuma günü eris varyantına ilişkin açıklamanın gelmiş olmasıyla ulaştırmada büyük satışlar oldu. Havayolları endeks üzerinde ciddi ağırlığa sahip olduğu için cuma günü özellikle 156 puan gibi düşüş yaptı. Bunun 30 puana yakını sadece havayolundan elde edilen satış oldu. Bunun haricinde Ford Otosan, Turkcell, Tüpraş da endeks üzerinde negatif etkileri oldu." dedi.

"7500'LERE KADAR DÜŞÜŞ OLABİLİR"

Piyasanın olumlu ya da olumsuz haberleri hemen fiyatladığını belirten Turşucu, endeksteki hareketin realizasyon olduğunu düşündüğünü belirterek, "İlk başta baktığımızda 7900-7950'de desteğimiz var. Sarkmalar olursa 7500'lere kadar düşüş olabilir. Burası endeksin 50 günlük ortalamasının olduğu yer. Bu seviyeden daha da aşağıya düşüş olacağını zannetmiyorum aksine 7500'e doğru bir düşüş olursa eğer, bakın olursa diyorum, bu takdirde yukarı yönlü bir hareket olabilir." ifadelerini kullandı.

Borsa endeksinin 8 bin 200'ün üzerine yerleşemediğini kaydeden Turşucu, "7900 ve 8200 arasında ısrarla yataya sarmaya başlarsa bunu ben endeksin 8200'ü geçmek üzere hazırlık olarak algılayacağım. Ama eğer bu seviyenin altına düşüşler başlarsa 50 günlük ortalamaya 7500'e kadar düşüş olabilir. Normal ve doğal bir düzeltme hareketinde olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

ENDEKSE DEĞİL HİSSEYE ODAKLANMAK ÖNEMLİ

Ekim ayında 3. çeyreğe yönelik bilançoların alınacağını belirten Tuncay Turşucu, "Endeksin ne yaptığından daha fazla şirketinizin ne yaptığı, ne kadar kar ettiği, karı iyi miydi mesela 2. çeyrekte,  bunlar çok önemli olacak. Bilançolar yaklaşmaya başlayınca artık bilanço beklentileri hisselerde daha doğru bir fiyatlamaya sebep olabilir. Bunu şunun için söylüyorum işte eris varyantı yüzünden havacılıkta bir satış geldi ama henüz çok erken. Kapanan bir yer yok. Uçaklar uçuyor ve üçüncü çeyrek en yüksek çeyrektir biliyorsunuz. O yüzden panik şeklinde bugün yapılan satışlar 1, 2 ay sonra pişmanlık verebilir. Şirketi takip etmek her zaman önemlidir. Yatırımcılar şirketleri izler borsacılarsa fiyatları ve endeksi izler. Bizler borsacı değiliz, kimse de borsacı olmasa keşke. Uzun vadeli yatırım yapmakta fayda var."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin