Borsada parası olana acil uyarı yaptı. Düşeceği ve yükseleceği seviyeyi açıkladı

BIST 100 yılın son çeyreği olan ekim ayına yükselişle başladı. Halka arz ve borsadaki yükseliş devam ederken ekonomist Hatice Kolçak borsaya yabancı girişi ve borsadaki seyre ilişkin açıklama yaptı. Borsada parası olan için kritik seviyeleri anlatan Kolçak, BIST 100'ün nasıl 10 bin olacağını söyledi.

Borsada parası olana acil uyarı yaptı. Düşeceği ve yükseleceği seviyeyi açıkladı

Borsadaki yükseliş devam ederken yatırımcılar da ekonomik verileri ve uzman görüşlerini yakından takip ediyor.

Ekonomist Hatice Kolçak BIST 100'de pozitif görünümün sürdüğünü belirterek yatırımcılar için kritik açıklamalarda bulundu.

Cuma günü S&P'den not değerlendirmesinin pozitif geldiğini ve borsanın cuma gününden fiyatlamasını yaptığını belirten Kolçak, "Şu anda borsada aman aman bir yabancı yok ama bir yabancı girişi var. Ciddi yapılan görüşmelerin tam neticesini almadık daha ama yabancı radarına girdik ve yabancı kurumların yaptığı açıklamalar olumlu. Buraya doğru ufaktan yönlerini kaydırmış durumdalar. 'Takip ediyoruz, girilebilir' şeklinde güzel de açıklamaları var." dedi.

BORSANIN NASIL 10 BİN OLACAĞINI ANLATTI

BIST 100'ün yükselişi hakkında yorum yapan Kolçak, "Yükselişin olması için 8 bin 405 üzeri kapanışlar görmemiz lazım ve bu kapanışların mümkünse günlük veya haftalık olması lazım ki 9 binler 10 binlere doğru gidelim." dedi.

BORSADA BU SEVİYELERE AMAN DİKKAT!

Borsa açısından halen pozitifliğini sürdüğünü belirten Kolçak, "Ama teknik olarak baktığımız zaman hala bir düzeltme işte ikili tepe oluşumundan bahsediliyor sık sık duyuyorsunuzdur bunu yani hala bir aşağı yönlü hareketler yapabilir. Borsa 7 bin 960 üstünde kaldığı sürece o testere piyasası yine gider gelir çalışır diye düşünüyorum. Yükselişlerde 8 bin 405 üzeri kapanışları takip edeceğiz. 7 bin 960 desteğinin kırılmasıyla tekrar 7 bin 600'lü seviyeler hatta 7 bin 300'lü seviyelere kadar inme ihtimali var bunu anlık ve günlük takip ediyor olmamız lazım." dedi.

"BİLANÇO FİYATLAMALARI YAVAŞ YAVAŞ BAŞLADI"

Piyasanın borsayı halen desteklediğini söyleyen Kolçak YouTube hesabında, "Bilanço fiyatlamaları yavaş yavaş başladı ve devam edecek. Hisse ayrışmalarını çok göreceğiz. Bilançosu iyi gelen şirketlerde güzel hareketler görebiliriz. Genel olarak yabancı girişi beklediğimiz ve ufak ufak geldikleri için bu da borsa için pozitif." diye konuştu.

Yatırım tavsiyesi değildir...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin