Borsada almalı mı satmalı mı? Uzmanından uyarı. Her aldığınızın kazandırdığı zamanlar bitti dedi. Uzmanından uyarı geldi. Borsanın yıl sonunda ne kadar olacağını duyurdu

Borsa bir süredir 8 bin seviyelerinde seyrediyor. Yeni yıla sayılı günler kala yatırımcılar endeksi yakından takip ederken Yatırım Finansman Direktörü Dr. Nuri Sevgen, "Her aldığınızın kazandırdığı zamanlar bitti" diyerek tüm yatırımcılara kritik uyarılar yaptı. Peki borsada almalı mı satmalı mı?

Google Haberlere Abone ol
Borsada almalı mı satmalı mı? Uzmanından uyarı. Her aldığınızın kazandırdığı zamanlar bitti dedi. Uzmanından uyarı geldi. Borsanın yıl sonunda ne kadar olacağını duyurdu
Medyatava

Borsa İstanbul (BIST 100) yeniden 8 bin seviyesinin üstüne çıktı.

Endekste kritik seviyeleri aktaran Yatırım Finansman Direktörü Dr. Nuri Sevgen, diplerin yükseldiğini ve bunun iyi bir şey olduğunu söyledi.

Peki borsada almalı mı satmalı mı?

BORSADA KRİTİK SEVİYE: 8 BİN

8 bin 100 seviyesinin çok kritik bir yer olduğunu açıklayan Sevgen, "Yeni para girişi yok, bir miktar yabancı girişi var bu iyi bir şey. Bunun devam edip etmeyeceği önemli. Bir de halka arzlar önemli baskı yaratıyor. Ama gördüğüm kadarıyla endekste dipler yükseliyor yani her düşüş bir öncekinin daha yukarısında bir yerde tamamlanıyor. Bu da demektir ki 8 bin altına gelme olasılığı iyice zayıfladı ya da 8 binin altına bir gelirse bir daha artık 8 binin üzerine çıkamayacak gibi görünüyor. O yüzden burası çok kritik bir yer olmaya başladı. Genel maliyetler buralarda oluşmaya başladı." dedi.

BORSADA ALMALI MI SATMALI MI?

Borsa hakkında yıl sonu tahminini belirten Sevgen, "Tahmin ediyorum ki endeks yılı 8 binin 100'ün üzerinde 8 bin 300'e yakın bir yerde kapatma ihtimali var. Bu hafta eğer kötü bir haber gelmezse endekste olumlu seyir olabilir." dedi.

"HER ALDIĞINIZIN KAZANDIRDIĞI ZAMAN BİTTİ"

"'Nereden girdim borsaya?' diyen var" ifadelerini kullanan YouTube'da Nasıl Bir Ekonomi kanalına konuşan Sevgen, bunların çoğaldıkça piyasadaki yukarı ivmenin artacağını kaydetti ve, "Herkesin 'burası dip' dediği yerde alma zamanı geldiğini söyleyen Sevgeni "Şu aşamada biraz daha 'bitti burası' denildiği noktaya yakınız aslında. Yavaş yavaş yukarı gidiyoruz ama seçici hareketler çok fazla 2021'den başlayan o her aldığınızın para kazandırdığı zaman bitti artık buna bakmak lazım. Eğer bir aksilik olmazsa bu yükselişin ocak ayında sürmesini bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin