Borsa yatırımcılarına acil çağrı. 'Şunu kimse unutmasın' diyerek uyardı. Analist Tuncay Turşucu bildiği her şeyi anlattı. Yatırımcılar şimdi ne yapmalı?

Borsa son günlerde bir düşüp bir yükseliyor. Borsa yatırımcıları yeni yükselişlerin ne zaman geleceğini merak ederken ünlü yatırımcı Tuncay Turşucu, her yatırımcının bilmesi gerekenleri anlattı. Borsadaki en kritik seviyelere dikkat çeken Turşucu, BIST 100'de ilerleyen zamanlarda neler olacağını açıkladı.

Borsa yatırımcılarına acil çağrı. 'Şunu kimse unutmasın' diyerek uyardı. Analist Tuncay Turşucu bildiği her şeyi anlattı. Yatırımcılar şimdi ne yapmalı?
Medyatava

Borsa yaklaşık 8 bin 500 seviyelerindeki düşüşün ardından günlük olarak yükseliş ve düşüşlere devam ediyor.

Yatırımcılar borsada bir sonraki büyük hamleyi beklerken 30 yıllık yatırımcı Tuncay Turşucu, 'Şunu kimse unutmasın' diyerek en kritik bilgiyi verdi.

Borsada olabilecek düşüşü ve yükselişi açıklayan Turşucu, elinde hissesi olan yatırımcılara da önemli bilgiler verdi.

'ŞUNU KİMSE UNUTMASIN' DİYEREK UYARDI

Tuncay Turşucu, "Endekste dar bir aralık içinde. 7 bin 300 aşağıda yukarısı 8 bin olarak ölçüyoruz. Bu aralık içinde zayıf, hacimsiz ve yönsüz hareketler var." diyerek son durumu aktardı.

Endekste günlük bazda oynaklıklar olduğunu ancak bu durumun bir anlamı olmadığını belirten Turşucu, "Şunu kimse unutmasın 30 Mayıs'tan sonra endeks yüzde 100 yükseldi. Mutlaka bu yükselişin ardından endekste yatay veya düzeltme hareketi olacaktı bunlar zaten normal hareketler." dedi.

BORSAYA YENİ RAKİP: FAİZLER

O zirveden beri endeksteki düşüşün yüzde 12'lerde olduğunu belirten Turşucu, faizlerin de önemli bir rakip olduğunu kaydetti.

Düşüşün normal olduğunu belirten Turşucu, "Geçmişe de baktığınız zaman endeks geçen yıldan gelen yüzde 200'lük yükselişinin ardından yüzde 25 gibi düşüş yaptı ocakla mayıs arası. Buradan yeniden üzerine yüzde 100 daha koydu, yükseldi ve şimdi müsade edin biraz." dedi.

Bu süreçte çıkan her olumsuz haberin olması gerekenden daha fazla etkisi olduğunu kaydeden Turşucu, "Bence bu bir yorgunluktur." dedi.

YATIRIMCI ŞİMDİ NE YAPMALI?

Piyasalarda para kazanma ve kazanılan paranın bir kısmını geri verme süreci olduğunu söyleyen Turşucu Midas YouTube kanalında şunları anlattı: Dikkat edersen para kaybettiğimiz süreç vardır diye bir cümlem yok çünkü uzun vadeli yatırımda böyle bir şey yok. Uzun vadeli yatırımda her zaman kazanç vardır sadece aralarda bazı kazancının bir miktarını geri verdiğin dönem vardır. Şuanda biz bence o dönemi yaşıyoruz. Endeks olarak yataydayız. Bunlar normal şeyler. Şirketin, sonuçlar iyiyse uzun vadede tekrar para kazanma süreci oluşacaktır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin