Borsa yatırımcıları gün sayıyor. SPK'dan onay alan 3 şirketin halka arzı başlıyor

SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) Çates Elektrik Üretim AŞ, Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin halka arzını onayladı. Halka arz için talep toplama tarihleri belirlendi. Şirketlerin yetkili isimlerinden önemli açıklamalar geldi.

Google Haberlere Abone ol
Borsa yatırımcıları gün sayıyor. SPK'dan onay alan 3 şirketin halka arzı başlıyor
AA

Yatırımcılar Çates Elektrik Üretim AŞ, Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin halka arzı için gün sayıyor.

SPK'nın onayından geçen şirketlerin halka arz tarihi ve fiyatı belli oldu.

Çates Elektrik Üretim A.Ş. halka arz fiyatı 57,15 TL, Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. halka arz fiyatı 7,00 TL, Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka arz fiyatı 3,00 TL olacak.

TALEP TOPLAMA TARİHİ 30 KASIM - 1 ARALIK 

Çates Elektrik Üretim AŞ.'nin talep toplama tarihleri 30 Kasım-1 Aralık olarak belirlendi. ÇATES Genel Müdürü Hamdi Alp, "Hisselerimizin toplam yüzde 20'sini yani 33 milyon 50 bin adetini halka arz ediyoruz. Halka arz fiyatımız 57,15 TL olarak belirlendi, bu anlamda halka arz büyüklüğümüz yaklaşık 1,9 milyar TL olarak gerçekleşecek" dedi.

ŞİRKETİN YÜZDE 35,53'Ü HALKA ARZ OLACAK

Batı Ege GYO 30 Kasım'da halka arz olacak.

Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, "Şirketimizin 290 milyon lira tamamen sermaye artırımı yöntemiyle halka arzını gerçekleştireceğiz." dedi ve şirketin yüzde 35,53'ünü halka arz edeceklerini ifade etti.

Açıklamalarına devam eden Başkan Çelik, "3 liradan halka arz ediyoruz kısmet olursa. Batı Ege GYO şirketimizi 2014 yılında Denizli ve Ege bölgesinde gayrimenkul geliştirmek üzere kurduk. İlk işimiz Denizli'de, 228 bin metrekare arazi yatırımı yaparak başladık. Bu arazi üzerinde şu ana kadar 1100 küsur konut inşa ettik. Bunun 900 tanesi tamamlandı. Yaşam başladı. 290'a yakın konutun da yüzde 94,5'i şu anda tamamlanmış durumda. Karma bir proje. Ticari alanları, sosyal alanları kapsıyor. Bünyesinde alışveriş merkezi var. Uluslararası grosmarket faaliyet gösteriyor." ifadelerini kullandı.

ŞEKER YATIRIM NE ZAMAN HALKA ARZ OLACAK?

Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ 30 Kasım - 1 Aralık tarihlerinde halka arz olacak. Şeker Yatırım Genel Müdürü Osman Göktan, "Halka arz tarihimiz 30 Kasım - 1 Aralık olarak belirlenmiştir. Borsada talep toplama yöntemiyle satışa sunulacaktır. 6 Aralık itibarıyla borsada gong töreni yapılacaktır." dedi.

Osman Göktan, şirketin halka arz süreçlerine ilişkin AA muhabirine bilgi verdi.

Halk arz büyüklüğünün 367,5 milyon lira olduğunu dile getiren Göktan, "Bunun 122 milyon 500 bin lirası bankaya gönderilecek. 245 milyon lirasını ise şirketimizin öz sermayesinin güçlenmesi için kullanacağız." diye konuştu.

Göktan, Şeker Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin Şekerbank'ın bir birimi olarak faaliyet gösterirken 1996'da Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) aldığı ilke kararı gereğince anonim şirket haline dönüştürüldüğünü kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dönüşümün ardından Şekerbank'ın iştiraki olarak 1996 yılında kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. Bu çerçevede SPK tarafından verilmiş olan bütün yetki belgelerine sahip geniş yetkili bir aracı kurumdur. Borsa İstanbul'da vadeli işlemler opsiyon borsasında kaldıraçlı işlemlerde ve yurt dışı borsalarda faaliyet göstermekteyiz. Şirketimizi, yönetim kurulumuzun Temmuz 2022'de aldığı karar gereğince halka açmaya karar verdik."

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin