Borsa İstanbul'da Astor Enerji ve SDT Uzay Ve Savunma Teknolojileri rüzgarı. Hisseler rekor kırdı, Borsa İstanbul önlem aldı. Astor Enerji kimin? SDT Uzay Ve Savunma Teknolojileri kimin?

18 Ocak'ta Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayan Astor Enerji'ye 7 gün içinde rekor oranda talep geldi ve hisse fiyatı 24 lirayı geçti. Yine 4 Ocak'ta borsada işlem görmeye başlayan SDT Uzay Ve Savunma Teknolojileri hisseleri de yüzde 241 oranında artış gösterdi. Yeni halka arzı gerçekleşen Astor Enerji ve SDT Uzay Ve Savunma Teknolojileri’nin hisselerine tedbir getirdi. Peki bu iki şirket kimdir?

Google Haberlere Abone ol
Borsa İstanbul'da Astor Enerji ve SDT Uzay Ve Savunma Teknolojileri rüzgarı. Hisseler rekor kırdı, Borsa İstanbul önlem aldı. Astor Enerji kimin? SDT Uzay Ve Savunma Teknolojileri kimin?

Borsa İstanbul, yeni halka arz edilen şirketlerin hisselerinde yaşanan sert hareketler sonrası tedbir getirmeye devam ediyor. Borsa, bugün de yeni halka arzı gerçekleşen Astor Enerji ve SDT Uzay Ve Savunma Teknolojileri’nin hisselerine tedbir getirdi.

Borsa İstanbul yatırımcıların gözdesi olmayı sürdürüyor. Son dönemde yatırımcı sayısını oldukça artıran borsada özellikle halka arz şirketlerinde yaşanan fiyat hareketlikleri dikkat çekiyor. Borsa İstanbul, özellikle küçük yatırımcıyı korumak için fiyat oynaklıkları yaşanan bu şirketlere tedbir getiriyor.

Bugün de, halka arzı yeni gerçekleşen Astor Enerji’ye bir ay süreyle açığa satış yasağı; SDT Uzay Ve Savunma Teknolojileri’ne ise yine bir ay süreyle emir paketi tedbiri getirildi. Ayrıca, İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na da bir ay süreyle emir paketi tedbiri getirildi.

Astor Enerji’de yüzde 77 yükseliş

18 Ocak tarihinde borsada işlem görmeye başlayan Astor Enerji, 7 işlem gününde yaklaşık olarak yüzde 77 oranında değer kazandı. Astor Enerji, haftanın son işlem gününe de tavan fiyattan başlarken hisse fiyatını 24,30 TL’ye yükseltti.

17 işlem gününde yüzde 241 artış

Borsa İstanbul’da 4 Ocak’ta işlem görmeye başlayan SDT Uzay Ve Savunma Teknolojileri, işlem görmeye başladığı günden dünkü kapanış fiyatına göre yüzde 241 oranında değer artışı yaşadı. Şirketin hisseleri yeni güne 122,90 TL seviyesinden başlarken, saat 10:58 itibarıyla yüzde 7,57 oranında değer kazandı.

Borsa İstanbul’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) şirketlerle ilgili yapılan açıklama şöyle:

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ASTOR.E payları 27/01/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 24/02/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında IDGYO.E ve SDTTR.E payları 27/01/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 24/02/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır.

ASTOR ENERJİ

Astor Enerji'nin sitesindeki şirketle ilgili şu bilgiler bulunuyor:

Astor Enerji 40 yıla yakın bilgi birikimi ile transformatör imalat ve satışı yaparak elektromekanik imalat sanayinde sektöre yön veren, yenilikçi ve dünya çapında ülkemizi başarı ile temsil eden bir firmadır. Elde ettiğimiz tecrübe, üretim ve kalite anlayışımızı Orta Gerilim Anahtarlama Ürünleri ve Kompakt Trafo Merkezleri üretimine aktararak sektöre katkı sağlamayı hedefleyen firmamız, Ar-Ge çalışmaları sonucu gerekli sertifikasyonları tamamlayarak Orta Gerilim Anahtarlama Ürünleri ve Kompakt Trafo Merkezleri üretim ve satışına başlamıştır.

Ankara'da üretim faaliyetlerine devam eden Astor Enerji 140.000 m2'lik arsa üzerine kurulu, 105.000 m2'lik kapalı alanda tek çatı altında Avrupa'nın öncü transformatör üretim tesislerinden birine sahiptir.

Astor Enerji, Yağlı Tip Dağıtım Transformatörleri , Dökme Reçineli Kuru Tip Transformatörleri, Güç Transformatörleri, Orta Gerilim Anahtarlama Ürünleri, Kompakt Trafo Merkezleri, RMU, Metal Clad üretimi ile 90’dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.

Temel amacımız, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek yüksek kalitede ürünleri müşterilerimize sunmak, üretim kapasitemizi arttırmak ve satış sonrası hizmet kalitemizle müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarabilmektir.

Gerekli tüm kalite sertifikalarına sahip olan Astor Enerji kaliteye önem veren, gelişime açık uzman teknik ve idari kadromuz, Ar-Ge merkezli büyüme hedefi çerçevesinde çalışmalarına tüm gücü ile devam etmektedir.

SDT Uzay Ve Savunma Teknolojileri

SDT Uzay Ve Savunma Teknolojileri sitesinde şirket ile ilgili şu bilgiler bulunuyor:

SDT A.Ş.; ODTÜ Teknokent yerleşkesi içerisinde Ar-Ge’ ye dayalı alanlarda yerli ürünler ve yetenekler geliştiren bir savunma sanayi firması olarak faaliyet göstermektedir. Kurulduğu 2005 yılından bu yana çeşitli savunma elektroniği ve yazılım ürünlerini ortaya koymuş ve kullanıma vermiş bulunmaktadır.

SDT uzmanlık alanları itibariyle,

Algılayıcı (Radar, Kızıl Ötesi vb) ve elektronik harp sinyal işleme ve analiz sistemlerini,
Görüntü işleme ve analiz yazılımlarını,
Uydu yer istasyonları, uydu sinyal/veri işleme ve analiz sistemlerini,
Hava platformları ve silah sistemleri ile elektronik/aviyonik sistemlerini,
Kara platformları elektronik ünitelerini,
RF Karıştırıcı sistemler, mühimmat güdüm elektroniği ve simülasyon/bilişim sistemlerini özgün ve yerli olarak gerçeklemektedir.
SDT, AS 9100 Rev D, TS EN ISO 9001 2015, AQAP 2310 ve AQAP 2210 gereklerine uygun olarak Kalite Yönetim Sistemini Sertifika ile belgelendirmiştir. SDT Kalite Yönetim Sistemi aynı zamanda mühendislik süreçlerinde IEEE/EIA 12207, IEEE 1220 ve MIL-STD-498 gereklerini, Konfigürasyon Yönetimi süreçlerinde MIL-STD-973 ve ANSI/EIA-649 gereklerini de karşılamaktadır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin