Borsa İstanbul aşırı fiyat hareketleri sonrası harekete geçti. 5 hisse senedine tedbir getirildi

Borsa İstanbul beş hisse için Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında önleyici tedbir kararı aldığını KAP’a bildirdi. Bu hisselerde açığa satış ve kredili işlem yasağı devam edecek.

Google Haberlere Abone ol
Borsa İstanbul aşırı fiyat hareketleri sonrası harekete geçti. 5 hisse senedine tedbir getirildi

Buna göre Milpa (MIPAZ.E), Marshall (MRSHL.E) ve Politeknik Metal (POLTK.E) hisselerinde 19 Ekim 2023 ve 17 Kasım 2023 tarihleri arasında brüt takas uygulanacak. Bu hisselerde ayrıca açığa satış ve kredili işlem yasağı da devam edecek.

halkaarz.net'teki habere göre Avrasya Petrol ve Turizm (AVTUR.E) ve Ünlü Yatırım Holding (UNLU.E) hisselerinde ise 19 Ekim 2023 ve 17 Kasım 2023 tarihleri arasında emir paketi tedbiri getirildi.

Bu tedbir, piyasa emri, piyasadan limite emir, emir iptali, emir miktar azaltımı, emir fiyat kötüleştirme ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması anlamına geliyor.

AVTUR.E ve UNLU.E hisselerinde brüt takas ve açığa satış ve kredili işlem yasağı da emir paketi tedbirleriyle birlikte sürdürülecek.

BORSADA TEDBİR KARARI NE DEMEK?

“Borsada tedbir kararı” terimi genellikle finansal piyasalarda kullanılan bir ifadedir. Tedbir kararı, yatırımcıların riskleri yönetmek ve sermayelerini korumak amacıyla aldıkları önlemleri ifade eder. Borsada tedbir kararı, genellikle beklenmedik olaylar, volatilite veya belirsizlik dönemlerinde alınan önlemleri içerir.

Bir borsada tedbir kararı almak, çeşitli şekillerde gerçekleşebilir. Örneğin, bir yatırımcı borsadaki belirsizlik dönemlerinde riski azaltmak için hisse senetlerini satıp nakde çevirebilir veya daha güvenli kabul edilen varlıklara yönelebilir. Aynı şekilde, belirli bir sektördeki veya piyasadaki olumsuz gelişmelere karşı korunmak için belirli hisse senetlerini satmak veya risklerini azaltmak için stop-loss emirleri gibi risk yönetimi araçlarını kullanabilirler.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Borsa hisse tedbir
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin